Επίθεση με πυραύλους στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Χάμα στη Συρία

Επίθεση με πυραύλους στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Χάμα στη Συρία

«Λάδι στη φωτιά» της έντασης, που επικρατεί στην περιοχή, έριξε η νέα επίθεση που σημειώθηκε την Πέμπτη το βράδυ στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στην περιοχή Χάμα της Συρίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Συρίας, τα αμυντικά συστήματα του αεροδρομίου αναχαίτισαν τουλάχιστον έναν πύραυλο.

Πριν από περίπου 20 ημέρες, το ίδιο αεροδρόμιο είχε δεχθεί καταιγισμό πυραύλων, με την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ να κατονομάζει το Ισραήλ ως υπεύθυνο για την επίθεση.

Η βάση της Χάμα χρησιμοποιείται από ιρανικές δυνάμεις, οι οποίες αποτελούν και επισήμως στόχο του Τελ Αβίβ.

Αξιωματούχος της συριακής κυβέρνησης δήλωσε ότι η Συρία είναι πιθανό να απαντήσει στις προκλήσεις του Ισραήλ, στο πλαίσιο του δικαιώματός του να αμυνθεί έναντι των επιθέσεων που δέχονται οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα, το πρωί της Πέμπτης, 12 Σύροι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους μετά από αιφνιδιαστικό βομβαρδισμό από αμερικανικά αεροσκάφη, όπως μετέδωσαν τα αραβικά δίκτυα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.