ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αμερικανός γερουσιαστής: «Η Τουρκία με τα F-35A θα επιτεθεί κατά της Ελλάδας» – Τώρα το κατάλαβαν οι Αμερικανοί;

Αμερικανός γερουσιαστής: «Η Τουρκία με τα F-35A θα επιτεθεί κατά της Ελλάδας» – Τώρα το κατάλαβαν οι Αμερικανοί;

Η Τουρκία θα επιτεθεί στην Ελλάδα εάν παραλάβει τα F-35A από τις ΗΠΑ δήλωσε το μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου, Μπραντ Σέρμαν απευθυνόμενος στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Μιλώντας στη διάρκεια της συζήτησης για το «πάγωμα» της αποστολής των F-35 στην Τουρκία στις 23 Μαΐου, ο Σέρμαν απευθύνθηκε στο υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ και ουσιαστικά προανήγγειλε ότι η Τουρκία θα τα χρησιμοποιήσει κατά της Ελλάδας προφανώς σε μια επίθεση, αφού το F-35 είναι ένα κατεξοχήν επιθετικό όπλο πρώτου πλήγματος.

Το ερώτημα είναι “Τώρα το κατάλαβαν οι Αμερικανοί;».

Αν οι Τούρκοι δεν είχαν αγοράσει τα S-400 θα ασχολούντο οι Αμερικανοί με το πρόβλημα ασφάλειας που δημιουργούν στην Ελλάδα με την παραχώρηση εξελιγμένων οπλικών συστημάτων στη Τουρκία, την πλέον αναθεωρητική δύναμη στην περιοχή;

Οχι βέβαια, αφού μέχρι στιγμής δέχθηκαν 30 παραγγελίες για τα F-35 και έχουν τη Τουρκία συνεργάτη επιπέδου «3» στο πρόγραμμα.

Θέλοντας να του εξηγήσει γιατί η διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να απαγορεύσει την πώληση των F-35 στην Τουρκία, τόνισε πως τα υπερσύγχρονα αεροσκάφη δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν εναντίον τρομοκρατών, αλλά εναντίον της Ελλάδας.

«Ελπίζω να θυμηθούν τα εκατομμύρια θυμάτων Αρμενίων, Ελλήνων κ.α. της οθωμανικής αυτοκρατορίας στις αρχές του περασμένου αιώνα» πρόσθεσε με έμφαση το μέλος του Κογκρέσου.

Δείτε το απόσπασμα από την δήλωση Σέρμαν:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.