ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δημοτικό σχολείο στην Γερμανία προσέλαβε φρουρούς λόγω της εγκληματικότητας από αλλοδαπούς!

Δημοτικό σχολείο στην Γερμανία προσέλαβε φρουρούς λόγω της εγκληματικότητας από αλλοδαπούς!

Το δημοτικό σχολείο Spreewald του Βερολίνου αποφάσισε να προσλάβει φρουρούς για τα παιδιά και το προσωπικό του, μετά από τα περισσότερα από 30 βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα τον περασμένο χρόνο.

Στο σχολείο, που έχει ένα 99% μεταναστευτικό πληθυσμό, οι δάσκαλοι και τα παιδιά δέχονται συχνά επιθέσεις. Το σχολικό περιβάλλον είναι τώρα τόσο επιθετικό ώστε οι φύλακες πρέπει να είναι παρόντες από τις 7:30 π.μ. έως τις 4 μ.μ. για να διατηρήσουν την τάξη.

“Μέσα στο προηγούμενο έτος, η βία αυξήθηκε τόσο πολύ ώστε τώρα πρέπει να λάβουμε αυτό το μέτρο”, δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου, Doris Unzeit, στην εφημερίδα Bild της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την επιθεώρηση του σχολείου, υπήρχαν περισσότερα από 30 βίαια επεισόδια μεταξύ παιδιών, καθηγητών και ακόμη και γονέων πέρυσι. Το αυξανόμενο κόστος ασφάλειας για το σχολείο καθίσταται προβληματικό: 1.719 ευρώ δαπανώνται για το μέτρο κάθε εβδομάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η διευθύντρια Unzeit ελπίζει ότι το δημοτικό συμβούλιο θα πληρώσει για την ασφάλεια του σχολείου μετά από μια επιτυχημένη “δοκιμαστική φάση”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.