ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Λωρίδα της Γάζας: Τέσσερις Παλαιστίνιοι νεκροί και 380 τραυματίες! (φωτό)

Λωρίδα της Γάζας: Τέσσερις Παλαιστίνιοι νεκροί και 380 τραυματίες! (φωτό)

Τέσσερις Παλαιστίνιοι διαδηλωτές έπεσαν νεκροί σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών, σε νέες συγκρούσεις κοντά στον φράχτη ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε το τοπικό υπουργείο Υγείας.

Δύο από τα θύματα είναι ο Νάμπιλ Άμπου Νταράμπα, 26 ετών, που σκοτώθηκε στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και ο Ζιάντ αλ Μπαρίμ ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα στα ανατολικά του Χαν Γιουνές, στα νότια του παλαιστινιακού θύλακα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι Ισραηλινοί στρατιώτες έκαναν χρήση δακρυγόνων και αληθινών σφαιρών εναντίον των Παλαιστινίων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 386 άνθρωποι.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ανέλαβε δράση για να διαλύσει τους περίπου 10.000 διαδηλωτές, ορισμένοι από τους οποίους εκτόξευαν πέτρες εναντίον των στρατιωτών και έβαλαν φωτιά σε λάστιχα.

Οι οργανωτές των κινητοποιήσεων συνέδεσαν τις σημερινές διαδηλώσεις με τον ετήσιο εορτασμό της “Ημέρας της Ιερουσαλήμ” στο Ιράν που, όπως και η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς δεν αναγνωρίζει το Ισραήλ και εξοργίστηκε με την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την πόλη ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

«Δεν υπάρχει ένα τέτοιο κράτος που να ονομάζεται Ισραήλ και να έχει πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ», είπε ο εκπρόσωπος της Χαμάς Φάουζι Μπαρχούμ, προσθέτοντας ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

Οι διαδηλωτές ζητούν επίσης να τερματιστεί ο αποκλεισμός της Γάζας.

Μεταξύ των τραυματιών είναι ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου και ένας 23χρονος ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος αφού ένα δακρυγόνο τον χτύπησε στο πρόσωπο.

Φωτογραφίες από ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, «έπιασαν» τη στιγμή που ένας Παλαιστίνιος έχει δεχθεί δακρυγόνο στο στόμα και τρέχει αιμόφυρτος ενώ από το πρόσωπό του βγαίνουν καπνοί, πριν πέσει αναίσθητος στο έδαφος. Η εικόνα-σοκ που κάνει το γύρο του κόσμου, έχει ήδη προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, καθώς αποδεικνύει ότι ο Ισραηλινός στρατός, με ελεύθερους σκοπευτές, πυροβολεί με στόχο όχι να περιορίσει, αλλά να σκοτώσει άοπλους ανθρώπους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.