ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σύμβουλος Νετανιάχου: «Το Ιράν σε 1 ή 2 χρόνια θα έχει καταστραφεί»

Σύμβουλος Νετανιάχου: «Το Ιράν σε 1 ή 2 χρόνια θα έχει καταστραφεί»

«Το πολύ σε ένα με δυο χρόνια το Ιράν θα έχει καταστραφεί». Αυτή την ζοφερή δήλωση έκανε ο Αμερικανο-εβραίος Kenneth S. Abramowitz σύμβουλος του Νετανιάχου κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Ισραήλ όπου εξετάστηκαν προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζει η χώρα.

Ο Abramowitz πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα ο οποίος έχει ταχθεί πολλές φορές υπέρ της καταστροφής του Ιράν ενώ διαθέτει ισχυρά ερείσματα τόσο στο Ισραήλ (είναι μέλος του συμβουλίου φίλων του Likud) όσο και στις ΗΠΑ μετέχοντας στα συμβούλια ιδρυμάτων όπως «Οι Αμερικανοί για ένα ασφαλές Ισραήλ», «Το ινστιτούτο για την μελέτη του παγκόσμιου αντισημιτισμού» (ISGAP), ενώ επαγγελματικά δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ στον τομέα της υγείας.

Επιπλέον έχει προσφέρει σημαντικά χρηματικά ποσά στην προεκλογική εκστρατεία του Ντ.Τραμπ. Απατώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του ισραηλινού τηλεοπτικού σταθμού Arutz Sheva 7 ο Abramowitz είπε τα εξής ανησυχητικά:

«Η κατάσταση με τη Γάζα δεν έχει να ξάνει με μια επίθεση από τη Γάζα ή από τη Χαμάς ή από την ισλαμική τζιχάντ αλλά πρόκειται για μια επίθεση από το Ιράν.

Το Ιράν διευθύνει όλη αυτή την κατάσταση. Το Ιράν αποφάσισε να επιτεθεί στο Ισραήλ από τη Γάζα, και το Ισραήλ από την πλευρά του επιτίθεται στο Ιράν στη Συρία.

Το Ιράν τα κάνει όλα αυτά για να έχει στραμμένη την προσοχή του Ισραήλ στη Γάζα έτσι ώστε να μην υποστεί φοβερές απώλειες στη Συρία.

Επομένως το πρόβλημα είναι ότι το Ιράν έχει υποσχεθεί να σκοτώσει όλους στο Ισραήλ και στις ΗΠΑ και θέλουν κυβερνήσουν τον κόσμο.

Οπότε καμία από αυτές τις μάχες δε θα τελειώσει εάν το Ιράν δεν καταστραφεί πρώτα.

Νομίζω ότι σε ένα η δύο χρόνια το Ιράν θα έχει καταστραφεί».

Οι δηλώσεις αυτές του Αμερικανο-εβραίου επιχειρηματία δεν είναι τυχαίες ειδικά αυτή τη χρονική περίοδο. Ο Abramowitz είναι σε θέση να έχει στενές σχέσεις τόσο με την κυβέρνηση στο Ισραήλ όσο και στις ΗΠΑ γνωρίζοντας πράγματα εκ των έσω.

Σίγουρα η αποκάλυψη αυτή έχει ως στόχο να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για αυτό που έρθει.

Την ίδια ώρα το Ιράν απεύθυνε νέες απειλές κατά του Ισραήλ. Αναχωρώντας ο Ιρανός πρόεδρος για την Κίνα για να συμμετάσχει στη σύνοδο της Σαγκάης με Κίνα και Ρωσία, Hassan Rouhani δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν πρέπει να ποτέ να νιώθει ασφαλές.

«Το Ισραήλ δεν πρέπει να νιώθει ότι βρίσκεται σε ένα ασφαλές μέρος. Το Ισραήλ θα πρέπει να γνωρίζει ότι είναι κατοχική δύναμη σε εδάφη άλλων, και θα παραμείνει για πάντα ένας τύραννος και το γενναίο έθνος των Παλαιστινίων δε θα πάψει ποτέ να τον αγώνα του», είπε πιο συγκεκριμένα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.