ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Λονδίνο: Μεγάλη φωτιά σε πολυκατοικία 20 ορόφων ένα χρόνο μετά την τραγική επέτειο του Γκρενφελ! (φωτό)

Λονδίνο: Μεγάλη φωτιά σε πολυκατοικία 20 ορόφων ένα χρόνο μετά την τραγική επέτειο του Γκρενφελ! (φωτό)

Πάνω από 180 άτομα υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας πυρκαγιάς, η οποία ξέσπασε σε πολυκατοικία 20 ορόφων στο νότιο Λονδίνο, ανήμερα της θλιβερής επετείου της τραγωδίας του πύργου Γκρένφελ, όπου πέρυσι είχαν χάσει τη ζωή τους 72 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον Guardian, περίπου 60 πυροσβέστες με οχτώ οχήματα κατέφθασαν στη οδό Ελμάιρα του Λιούισαμ στις 4 τα ξημερώματα, για να σβήσουν τις φλόγες που είχαν ξεκινήσει από διαμέρισμα και είχαν ήδη εξαπλωθεί στον 12ο όροφο.

Ευτυχώς για τους κατοίκους του συγκεκριμένου κτιρίου, το σύστημα κατάσβεσης που απουσίαζε στο Γκρένφελ τέθηκε έγκαιρα σε λειτουργία, με αποτέλεσμα μετά από δύο ώρες ο κίνδυνος να έχει εξουδετερωθεί. Το γεγονός αυτό υπενθυμίζει πόσο απλό θα ήταν να έχουν αποφευχθεί τόσοι άδικοι θάνατοι, στο τραγικό περιστατικό που σημάδεψε πέρυσι τη Βρετανική πρωτεύουσα.

Βέβαια, ούτε σε αυτήν την περίπτωση πήγαν όλα ρολόι, αφού ο συναγερμός της φωτιάς δεν χτύπησε, και οι κάτοικοι ειδοποίησαν ο ένας τον άλλον χτυπώντας τις πόρτες των γειτόνων τους.

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες από την πυρκαγιά στο Λιούισαμ, ενώ οι αρμόδιες Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για να προσδιορίσουν τα αίτιά της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.