ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Έρευνα στις ΗΠΑ: 100 πυρηνικές βόμβες είναι αρκετές για να προκαλέσουν παγκόσμια καταστροφή

Έρευνα στις ΗΠΑ: 100 πυρηνικές βόμβες είναι αρκετές για να προκαλέσουν παγκόσμια καταστροφή

Οι χώρες με τεράστιο πυρηνικό οπλοστάσιο σπαταλούν μάταια τα κεφάλαιά τους, αφού μόλις 100 πύραυλοι, οι οποίοι μεταφέρουν πυρηνικά θα ήταν αρκετοί για να αποσταθεροποιήσουν τον κόσμο και να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη καταστροφή.

Τα αποτελέσματα έρευνας Αμερικανών επιστημόνων βλέπουν το φως της δημοσιότητας λίγα 24ωρα μετά την ιστορική συμφωνία στη Σιγκαπούρη μεταξύ ΗΠΑ- Βορείου Κορέας για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.

Επιστήμονες από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και το Πανεπιστήμιο του Τενεσί ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει «ρεαλιστικός» λόγος να έχει μια χώρα πάνω από 100 πυρηνικές βόμβες.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Sαfety» υπενθυμίζει ότι σε όλο τον κόσμο υπάρχουν επισήμως εννέα κράτη με πυρηνικά όπλα: οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Κίνα, η Ινδία, το Πακιστάν, το Ισραήλ και η Βόρεια Κορέα.

Η ομάδα του καθηγητή Τζόουσα Πιρς,συντάκτη της μελέτης, ανέλυσε το ενδεχόμενο μιας αμερικανικής επίθεσης στην Κίνα με 7 χιλιάδες όπλα, με χίλια και με 100. Ακόμη και στην επίθεση με τα λιγότερα όπλα, 30 εκατομμύρια άνθρωποι θα είχαν σκοτωθεί, όσο και τα περισσότερα όπλα.

Οι ερευνητές ανέλυσαν επίσης και τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο μιας πυρηνικής επίθεσης.

Εκτός από τη ρύπανση της ατμόσφαιρας, θα μπορούσε να καταστραφεί το 20% της παγκόσμιας γεωργικής παραγωγής,ποσοστό ικανό για να προκαλέσει εκτεταμένες ελλείψεις τροφίμων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μεταβαλλόμενη ατμόσφαιρα αναμένεται να οδηγήσει σε συνολική μείωση της παγκόσμιας θερμοκρασίας, μείωση των βροχοπτώσεων κατά 19% καθώς και αύξηση της υπεριώδους ακτινοβολίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.