ΗΠΑ: Γυναίκες βετεράνοι του στρατού ποζάρουν για καλό σκοπό σε πλοίο του Β’ ΠΠ (φωτό)

ΗΠΑ: Γυναίκες βετεράνοι του στρατού ποζάρουν για καλό σκοπό σε πλοίο του Β’ ΠΠ (φωτό)

Γυναίκες βετεράνοι ποζάρουν για καλό σκοπό. Η φωτογράφηση έγινε σε πλοίο, το οποίο κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου μετέφερε στρατεύματα. Οι φωτογραφίες τους έγιναν ημερολόγιο, με θέμα την εποχή των Pin Up Girls(μοντέλα της εποχής) του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ιδέα τους θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση.

Δεκαεννέα κυρίες έβγαλαν φωτογραφίες για να μαζέψουν χρήματα για τους βετεράνους των ΗΠΑ που είτε βρίσκονται στα νοσοκομεία, είτε είναι βαριά άρρωστοι, άστεγοι ή βρίσκονται σε αποστολή και η οικογένεια τους αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες. Την αποστολή σωτηρίας ανέλαβε η πολυβραβευμένη ΜΚΟ Pin-Ups for Vets και μάλιστα πρόκειται για το 13ο ημερολόγιο το οποίο φτιάχνεται για αυτό το σκοπό.

Η ΜΚΟ δημιουργήθηκε χάρη στην Gina Elise η οποία στην ουσία εγκαθίδρυσε την οργάνωση το 2006 στη μνήμη του παππού της που υπηρέτησε στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Όπως είπε η ίδια οι φανς του Art Deco θα εκτιμήσουν την εμφάνιση του νέου ημερολογίου. Τα κορίτσια ποζάρουν σε ένα πλοίο του 1936, το Queen Mary, το οποίο ξεκίνησε ως κρουαζιερόπλοιο αλλά για τις ανάγκες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μετατράπηκε σε πλοίο μεταφοράς στρατευμάτων και στρατιωτιών. Πλέον βρίσκεται μόνιμα αγκυροβολημένο στο Long Beach, της Καλιφόρνια ως ξενοδοχείο.

Η Gina αφιέρωσε τη ζωή της στο να δίνει χρήματα στην στρατιωτική κοινότητα των ΗΠΑ. Μέχρι και σήμερα η ΜΚΟ Pin – Ups for Vets αφιέρωσε πάνω από 58.000 δολάρια σε νοσοκομεία για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού και για να παρέχει οικονομική βοήθεια σε βετεράνους πολέμου σε ολόκληρη την Αμερική.

Τις φωτογραφίες έβγαλε το φωτογραφείο του Shane Karns .Όλες οι κυρίες, πρώην βετεράνοι του στρατού οι περισσότερες, δηλώνουν πολύ χαρούμενες και υπερήφανες που συμμετείχαν στη φωτογράφηση για αυτόν τον σκοπό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.