ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Mέρκελ δέχεται τελεσίγραφο από τον Ζεεχόφερ για λύση στο προσφυγικό (βιντεο)

Η Mέρκελ δέχεται τελεσίγραφο από τον Ζεεχόφερ για λύση στο προσφυγικό (βιντεο)

Η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης έχει επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής, πυροδοτώντας εντάσεις μεταξύ των κρατών-μελών, αλλά και αιφνίδιους τριγμούς στον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών, Χορστ Ζεεχόφερ, φέρεται να έδωσε διορία έως τα τέλη Ιουνίου στην καγκελάριο Μέρκελ για πιο αυστηρούς ελέγχους των συνόρων.

Όπως μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA η ηγεσία του CSU πιστεύει πως οι μετανάστες, που έχουν καταγραφεί σε άλλες χώρες, θα πρέπει από 1ης Ιουλίου να επιστρέφονται στις άλλες χώρες, εάν δεν υπάρξει μία νέα συμφωνία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η κ. Μέρκελ φέρεται να έχει αποδεχθεί την προθεσμία αυτή, σε μία προσπάθεια να περιορίσει τις εντάσεις στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού και να απομακρύνει το σενάριο της διάλυσης.

Την ίδια ώρα στη Γαλλία δημοσκόπηση αποκαλύπτει πως η πλειονότητα των πολιτών εκτιμά πως η κυβέρνηση έπραξε σωστά που δεν πρότεινε να δεχθεί το πλοίο ανθρωπιστικών διασώσεων Aquarius, το οποίο αφού περιπλανήθηκε μία εβδομάδα στη Μεσόγειο έδεσε τελικά σε ισπανικό λιμάνι.

Οι 630 διασωθέντες μετανάστες του πλοίου που έχει ναυλωθεί από τη ΜΚΟ SOS Méditerranée ελλιμενίστηκε χθες στο λιμάνι της Βαλένθια, στην ανατολική Ισπανίας, ύστερα από την άρνηση της Ιταλίας και της Μάλτας, η οποία πυροδότησε φραστική σύγκρουση και μεταξύ Ρώμης και Παρισιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.