ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το Ισραήλ απαντά για τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Το Ισραήλ απαντά για τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Αρνήθηκε να σχολιάσει ο ισραηλινός στρατός τις αεροπορικές επιδρομές τις οποίες Αμερικανός αξιωματούχος απέδωσε στο Ισραήλ και στη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν φιλοκυβερνητικοί Σύροι και Ιρακινοί μαχητές κοντά στην αλ Χάρα στην ανατολική Συρία.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι δεν σχολιάζει «τις πληροφορίες που προέρχονται από το εξωτερικό».

Περίπου πενήντα Σύροι και Ιρακινοί φιλοκυβερνητικοί μαχητές σκοτώθηκαν τη νύκτα της Κυριακής προς Δευτέρα σε επιδρομές που εξαπολύθηκαν στην ανατολική Συρία όπου ο κυβερνητικός στρατός μάχεται κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ «έχει λόγους να πιστεύει» ότι ήταν το Ισραήλ εκείνο που διεξήγαγε το βράδυ της Κυριακής αεροπορικές επιδρομές εναντίον μιας ιρακινής παραστρατιωτικής δύναμης κοντά στην αλ Χάρα, στην ανατολική Συρία, δήλωσε τη Δευτέρα ο αξιωματούχος αυτός.

Η Χασντ αλ Σάαμπι, παραστρατιωτική ομάδα που χρηματοδοτείται από την Τεχεράνη, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι εξαπέλυσαν τα αεροπορικά πλήγματα που είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 22 από τους μαχητές της και να τραυματιστούν άλλοι 12.

Στις 10 Μαΐου το Ισραήλ εξαπέλυσε δεκάδες αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων στη Συρία που είχαν παρουσιαστεί ως ιρανικοί, εξηγώντας ότι απάντησε στην εκτόξευση ιρανικών ρουκετών από τα υψίπεδα του Γκολάν.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε επαναλάβει την Κυριακή στη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου ότι «το Ιράν θα πρέπει να αποσυρθεί από όλη τη Συρία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πρώτα απ’ όλα θα αναλάβουμε δράση, και ήδη αναλαμβάνουμε δράση, κατά της προσπάθειας να εδραιώσει το Ιράν και οι σύμμαχοί του στρατιωτική παρουσία τόσο στη μεθόριο όσο και βαθιά μέσα στη Συρία», είχε τονίσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.