Σαλβίνι κατά Γαλλίας: «Να ανοίξει το λιμάνι της Μασσαλίας στους μετανάστες»

Σαλβίνι κατά Γαλλίας: «Να ανοίξει το λιμάνι της Μασσαλίας στους μετανάστες»

Για γαλλική «κακία» έκανε λόγο ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, με αφορμή πλοίο της ΜΚΟ Lifeline, το οποίο βρίσκεται στα ανοικτά της Μάλτας και μεταφέρει 230 μετανάστες. «Η γαλλική κυβέρνηση λέει ότι το σκάφος πρέπει να εισέλθει σε ιταλικό λιμάνι διότι αγνοεί την κατάσταση. Νομίζω ότι θα είναι μια καλή κίνηση να ανοίξει το λιμάνι της Μασσαλίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Σαλβίνι επισημαίνε ότι «η Ευρώπη βρήκε τρία συν τρία δισεκατομμύρια ευρώ για την Τουρκία -η οποία δεν είναι χώρα μέλος- για την προστασία των ανατολικών συνόρων. Οι φίλοι Λίβυοι ζητούν μια άλλο τόσο συγκεκριμένη παρέμβαση».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να γίνουν πάνω από 30.000 επανεγκαταστάσεις από την Ιταλία προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τόνισε ότι «πιστεύει ότι με το αυστριακό εξάμηνο προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από τα λόγια θα μπορέσουμε να περάσουμε στις πράξεις».

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα δήλωσε ότι «ο κύριος κορμός της πρότασης της χώρας για το μεταναστευτικό είναι εκείνη του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε» και ότι «επιτέλους, η Ιταλία είναι και πάλι πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη».

Την ίδια ώρα ζήτησε από την καγκελάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ και από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν «να είναι συνεπείς και να μην αφήσουν την Ιταλία μόνη της και φέτος στη διαχείριση του μεταναστευτικού, ώστε να αποδείξουν, με τον τρόπο αυτό, ότι η Ευρώπη έχει νόημα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ό,τι αφορά το πλοίο της μη κυβερνητικής οργάνωσης Lifeline, το οποίο βρίσκεται στα ανοικτά της Μάλτας, ο Ματτέο Σαλβίνι υπογράμμισε ότι το πλοίο φέρει αμφισβητούμενη σημαία και δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις της ιταλικής και λιβυκής ακτοφυλακής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.