Βομβιστική επίθεση στη Συρία-18 νεκροί

Βομβιστική επίθεση στη Συρία-18 νεκροί

Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη μπροστά στην έδρα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), του συνασπισμού των Κούρδων και των Αράβων μαχητών που στηρίζονται από τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα 18 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Μεταξύ των θυμάτων είναι και 11 μέλη των SDF.

«Ένας διοικητής και 10 μέλη των SDF καθώς και επτά άμαχοι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, σκοτώθηκαν από την έκρηξη ενός παγιδευμένου οχήματος μπροστά από την έδρα στων SDF στη Μπσάιρα, μια κοινότητα της επαρχίας Ντέιρ Εζόρ», ανέφερε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που παρακολουθεί τις εξελίξεις στα μέτωπα της Συρίας από την έναρξη του πολέμου, το 2011.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση αυτή, όμως ο Άμπντελ Ραχμάν δεν απέκλεισε την πιθανότητα να την διέπραξαν μέλη του Ισλαμικού Κράτους (ISIS). Η τζιχαντιστική οργάνωση έχει χάσει πολλά εδάφη στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, μετά τις ταυτόχρονες, ξεχωριστές επιχειρήσεις των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στη δυτική όχθη του Ευφράτη και τον SDF στην ανατολική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.