ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ποιά διεύθυνση του Αμερικανικού Πενταγώνου δρα ανεξέλεγκτα

Ποιά διεύθυνση του Αμερικανικού Πενταγώνου δρα ανεξέλεγκτα

Η Διεύθυνση κυβερνοχώρου του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ πρόσφατα αναβαθμίστηκε σε Ενιαία Μάχιμη Διοίκηση.Πλέον μπορεί και λειτουργεί χωρίς ουσιαστική επίβλεψη από το Κογκρέσο διαπράττοντας κυβερνοεπιθέσεις.

Ιδρύθηκε πριν από περίπου μια δεκαετία και μέχρι πρότινος η Διοίκηση λειτουργούσε κυρίως αμυντικά, αποτρέποντας τις κυβερνοεπιθέσεις και τις ψηφιακές απειλές και μόνο περιστασιακά μπορεί να προέβαινε σε κάποια επίθεση. Οι πιο γνωστές της επιθέσεις ήταν κατά μιας ιρανικής πυρηνικής εγκατάστασης και κατά του Ισλαμικού Κράτους. Αλλά αυτή την άνοιξη, το Πεντάγωνο εξουσιοδότησε την Διοίκηση Κυβερνοχώρου να υιοθετήσει έναν πιο επιθετικό και ενεργό ρόλο. Η Διοίκηση είναι πλέον εξουσιοδοτημένη να διεξάγει “συνεχείς, αποδιοργανωτικές”, σχεδόν πολεμικές δραστηριότητες, οι οποίες στοχεύουν τόσο σε τρομοκράτες όσο και σε ξένες χώρες, σύμφωνα με τους New York Times.

Η ιδέα είναι να κρατούν απασχολημένους τους πιθανούς εχθρούς των ΗΠΑ με κυβερνοεπιθέσεις και έτσι να μειώνουν την ικανότητά των εχθρών να επιτίθενται στις ΗΠΑ. Η Διοίκηση μπορεί να πιστεύει ότι οι επιθέσεις της βρίσκονται εκτός των ορίων των πολεμικών ενεργειών, αλλά συμφωνούν με αυτή την εκτίμηση οι στόχοι της;

Αυτή η προσέγγιση συνεχούς επίθεσης, φαίνεται να έχει εξουσιοδοτηθεί με ελάχιστη ουσιαστική επίβλεψη – σίγουρα όχι από το Κογκρέσο και προφανώς όχι από τον Λευκό Οίκο. “Η αλλαγή προσέγγισης δεν συζητήθηκε επισήμως στο εσωτερικό του Λευκού Οίκου προτού εκδοθεί, σύμφωνα με τους σημερινούς και πρώην αξιωματούχους της διοίκησης”, ανέφεραν οι Times και ο John Bolton, σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, κατήργησε το ρόλο του συντονιστή για τον Κυβερνοχώρο του Λευκού Οίκου, περίπου την περίοδο όπου η αποστολή της Διοίκησης Κυβερνοχώρου άλλαξε.

Καθώς δεν υπάρχει σαφής ορισμός για το ποια πιθανή κυβερνοεπίθεση μπορεί να θεωρηθεί πράξη πολέμου, τόσο από τις ΗΠΑ, όσο και από τους εχθρούς της, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τις συνέπειες των ολοένα και αυξανόμενων επιθετικών επιχειρήσεων της Αμερικανικής Διοίκησης Κυβερνοχώρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην πραγματικότητα, αυτή τη στιγμή, το Πεντάγωνο έχει μία υπηρεσία που μπορεί να ξεκινήσει έναν πόλεμο, χωρίς την έγκριση του Κογκρέσο ή του προέδρου. Αυτό είναι σίγουρα κάτι το οποίο θα πρέπει να διορθωθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.