Η φωτία στάθηκε αιτία της πτώσης της EgyptAir σύμφωνα με τους Γάλλους- Για τρομοκρατική ενέργεια μιλούν οι Αιγύπτιοι

Η φωτία στάθηκε αιτία της πτώσης  της EgyptAir σύμφωνα με τους Γάλλους- Για τρομοκρατική ενέργεια μιλούν οι Αιγύπτιοι

Το πόρισμα των Γάλλων εμπειρογνωμόνων δείχνει πυρκαγιά στο πιλοτήριο πίσω από την συντριβή της πτώσης του αεροσκάφους της EgyptAir στα νότια της Ελλάδας πριν από δύο χρόνια.

Οι Γάλλοι κλιμακώνουν τη δημόσια αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με τις Αρχές της Αιγύπτου που ισχυρίζονται ότι η συντριβή οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια.

Υπενθυμίζεται πως το αεροσκάφος συνετρίβη στη Μεσόγειο τον Μάιο του 2016 ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Κάιρο.

Σύμφωνα με το πόρισμα του Γραφείου Ερευνών και Αναλύσεων της Γαλλίας (BEA), τα ευρήματα συνηγορούν πως το πιθανότερο αίτιο της καταστροφής είναι φωτιά που εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα από τον χώρο του πιλοτηρίου με συνέπεια την απώλεια ελέγχου του αεροπλάνου.

«Το BEA εύχεται οι έρευνες επί αυτής της υπόθεσης να επιδιωχθούν, για το καλό της εναέριας ασφάλειας», αναφέρουν οι Γάλλοι αναλυτές σε ανακοίνωσή τους, ουσιαστικά αφήνοντας αιχμές για τον ισχυρισμό των Αιγύπτιων ομολόγων τους που ισχυρίζονται ότι βρήκαν ίχνη εκρηκτικών σε σώματα θυμάτων.

Το τελικό πόρισμα των Αιγυπτίων δεν έχει δημοσιοποιηθεί, με την γαλλική πλευρά να καλεί το Κάιρο να συνεργαστεί ώστε να γίνει σε βάθος έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την ιστορία, τυχόν τρομοκρατική ενέργεια θα εξέθετε το Παρίσι αφού εκείνη την εποχή η Γαλλία βρισκόταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τα μέτρα ασφαλείας ήταν ιδιαιτέρως αυξημένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.