ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ταϊλάνδη: Τέσσερα τα παιδιά που έχουν διασωθεί από το σπήλαιο – Παγκόσμια αγωνία (upd)

Ταϊλάνδη: Τέσσερα τα παιδιά που έχουν διασωθεί από το σπήλαιο – Παγκόσμια αγωνία (upd)

(Ανανέωση 17:51) Δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία ότι διασώθηκαν συνολικά 6 παιδιά, όπως είχε αναφέρει το Reuters επικαλούμενο διασώστη.

Παράλληλα η επιχείρηση σταματά για τουλάχιστον 10 ώρες. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της επιχείρησης:

«Η διάσωση έχει ολοκληρωθεί για τη νύχτα και θα ξεκινήσει ξανά σε 10-20 ώρες, επειδή έχουμε χρησιμοποιήσει όλο το οξυγόνο».

Σύμφωνα με τον ίδιο έχουν διασωθεί 4 παιδιά με την βοήθεια διασωστών και απομένουν 8 συν ο προπονητής τους.

Η νέα επιχείρηση αναμένεται να ξεκινήσει γύρω στις 8 το πρωί (τοπική ώρα).

Νωρίτερα, διασώστης που μίλησε στο Reuters είχε αναφέρει ότι βγήκαν 6 παιδιά, μια πληροφορία που ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη.

Οι Ταϊλανδοί δύτες ανακοίνωσαν στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook ότι στις 19:47 τοπική ώρα (15:47 ώρα Ελλάδος), τέσσερα από τα 12 παιδιά απεγκλωβίστηκαν με επιτυχία.

————————————————————————————————————————————————————–

Τα δύο πρώτα παιδιά από την ποδοσφαιρική ομάδα που ήταν εγκλωβισμένα μαζί με τον προπονητή τους σε πλημμυρισμένο σπήλαιο της Ταϊλάνδης απομακρύνθηκαν ήδη, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters.

«Δύο από τα παιδιά είναι έξω. Βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο υπαίθριο νοσοκομείο, δίπλα από τη σπηλιά», δήλωσε ο Τοσσαθέπ Μπουνθόνγκ, επικεφαλής του Τμήματος Υγείας της επαρχίας Τσιανγκ Ράι και μέλος της ομάδας διάσωσης.

«Θα τα εξετάσουν πρώτα οι γιατροί. Δεν έχουν μεταφερθεί ακόμα στο νοσοκομείο της Τσιανγκ Ράι», πρόσθεσε ο ίδιος στο Reuters.

Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται πλέον η τύχη και για τα υπόλοιπα 10 παιδιά και τον προπονητή τους που έχουν παγιδευτεί εδώ και 15 ημέρες στο πλημμυρισμένο συγκρότημα σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη καώς ήδη από τα ξημερώματα της Κυριακής (08/07/2018) βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αποστολής διάσωσης.

«Θα βγαίνουν ένας – ένας»

Τα παιδιά και ο προπονητής τους στο ποδόσφαιρο, που είναι παγιδεμένοι σ’ ένα σπήλαιο στην Ταϊλάνδη, θα απομακρυνθούν «ένας-ένας» και η λεπτή αυτή επιχείρηση θα διαρκέσει «δύο με τρεις ημέρες», ανακοίνωσε νωρίτερα το πρωί της Κυριακής (08/07/2018) η ομάδα που έχει δημιουργηθεί για τη διαχείριση της κρίσης.

«Θα βγουν ένας-ένας, αυτό θα απαιτήσει δύο με τρεις ημέρες», διευκρίνισε ο Τσαλονγκτσάι Τσαϊγιακόρν, ένας από τους αξιωματούχους που συμμετέχουν στη ομάδα διαχείρισης της κρίσης.

Ξένα δίκτυα αναφέρουν ότι το ταξίδι της εξόδου των παιδιών επισπεύστηκε -διήρκεσε εννέα ώρες, αντί της αρχικά προβλεπόμενης διάρκειας των 11 ωρών- επειδή μεγάλο μέρος των υδάτων αντλήθηκε από τα πλημμυρισμένα σπήλαια και έτσι κατέστη δυνατό τα παιδιά να κάνουν μεγάλο μέρος της διαδρομής περπατώντας.

Δείτε τις πρώτες εικόνες απο την μεταφορά των παιδιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.