Η Ρωσία ετοιμάζει νέο αεροσκάφος με δυνατότητα κατάρριψης εχθρικών δορυφόρων

Η Ρωσία ετοιμάζει νέο αεροσκάφος με δυνατότητα κατάρριψης εχθρικών δορυφόρων

Στην κατασκευή νέου αεροσκάφους το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να παρεμποδίζει τους εχθρικούς στρατιωτικούς δορυφόρους προχωρά η Ρωσία, σύμφωνα με πηγή της αμυντικής βιομηχανίας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.

Σύμφωνα με την πηγή, το συγκεκριμένο αεροπλάνο θα είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία αιχμής, δηλαδή με εντελώς νέα ηλεκτρονικά συστήματα καθοδήγησης τα οποία θα μπορούν να αναπτύσσουν ηλεκτρονικά αντίμετρα κάτω από οποιασδήποτε συνθήκες: στη γη, στον αέρα, στη θάλασσα θα μπορεί να βγάλει εκτός λειτουργίας εχθρικούς δορυφόρους.

Επί του παρόντος έχει ετοιμασθεί μία προμελέτη ενώ σύντομα θα πρέπει να ξεκινήσει το αναπτυξιακό κατασκευαστικό έργο. Η πηγή, που θέλησε να διατηρήσει τη ανωνυμία της, τόνισε οτι το συγκεκριμένο αεροπλάνο ονομάσθηκε προσωρινά «Parubcik-2»

Τα ρωσικά αεροσκάφη που διαθέτουν συστήματα καθοδήγησης έχουν σχεδιασθεί για να τυφλώνουν ραντάρ, σόναρ και άλλα συστήματα ανίχνευσης με σκοπό την προστασία των αεροσκαφών, ελικοπτέρων, UAVs, χερσαίων και ναυτικών δυνάμεων ενάντια σε πυραύλους «αέρος-αέρος» και «εδάφους-αέρος», αλλά και άλλα αμυντικά συστήματα σε ακτίνα αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι NATOϊκοί ήδη τα έχουν χαρακτηρίσει ως υπερόπλα ενώ οι Ρώσοι υποστηρίζουν οτι δεν υπάρχει τρόπος καταστολής τους από κανένα γνωστό έως σήμερα νατοϊκό σύστημα αντιμέτρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.