ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Η Ρωσία κατηγορεί ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για τις βάσεις κοντά στα σύνορά της

Η Ρωσία κατηγορεί ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για τις βάσεις κοντά στα σύνορά της

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου σε συνέντευξή του επέκρινε τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για τη μετακίνηση βάσεων κοντά στα ρωσικά σύνορα.

«Εδώ και καιρό θέλω να δώσω στους Αμερικανούς συναδέλφους μου μια υδρόγειο ώστε να μπορέσουν να την κοιτάξουν και να εξηγήσουν για ποιο λόγο οι διακηρυγμένοι “ εχθροί της Αμερικής” βρίσκονται στη Μέση Ανατολή και την Άπω Ανατολή και την ίδια ώρα οι βάσεις τους βρίσκονται στα σύνορα με τη Ρωσία», δήλωσε ο Σόιγκου στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Il Giornale.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας φάνηκε να αναφέρεται στο αμερικανικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, το οποίο σύμφωνα με την Ουάσινγκτον έχει στόχο την προστασία από επιθέσεις από το Ιράν. Ένα μέρος του αντιπυραυλικού αυτού συστήματος είναι εγκατεστημένο στην ανατολική Ευρώπη, κοντά στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας.

Ο Σόιγκου κατήγγειλε μάλιστα ότι το ΝΑΤΟ επεκτάθηκε προς τα ανατολικά, προς τα ρωσικά σύνορα, παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν στους ηγέτες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης κατά την επανένωση της Γερμανίας.

Εξάλλου σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, η Μόσχα είναι έτοιμη να προσφέρει εξελιγμένους πυραύλους εδάφους- αέρος S-300 στη Συρία, αν και η Δαμασκός δεν έχει υποβάλει σχετικό αίτημα ακόμη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σήμερα, μετά την επίθεση των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας εναντίον της Συρίας, η οποία απέδειξε την ανάγκη οι Σύροι να διαθέτουν σύγχρονα συστήματα αεροπορικής άμυνας, είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε και να επανεξετάσουμε το θέμα», τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.