ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η έκδοση του Ρώσου «βασιλιά του bitcoin» έφερε ολική ρήξη Ελλάδας & Ρωσίας – Μόσχα: «Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο»

Η έκδοση του Ρώσου «βασιλιά του bitcoin» έφερε ολική ρήξη Ελλάδας & Ρωσίας – Μόσχα: «Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο»

Νέα προβλήματα στις ήδη τεταμένες ελληνο-ρωσικές σχέσεις προκαλεί η απόφαση του δικαστηρίου στη Θεσσαλονίκη για έκδοση στη Γαλλία του επονομαζόμενου ως «βασιλιά του botcoin» Αλεξάντρ Βίνικ.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε μια σφοδρή ανακοίνωσή του καταγγέλλει την Ελλάδα ότι ικανοποιεί με την τακτική της αυτή τις απαιτήσεις άλλων χωρών, συνδέοντας το θέμα με τους δύο Ρώσους διπλωμάτες, ενώ αναφέρει πως θα υπάρξουν συνέπειες.

«Οι ελληνικές Αρχές συνεχίζουν να επιδεινώνουν την κατάσταση στις διμερείς σχέσεις υπό πίεση από το εξωτερικό», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών στην Μόσχα, σημειώνοντας αιχμηρά πως η απόφαση έκδοσης του Βίνικ ελήφθη έπειτα από τις «μη φιλικές» ενέργειες σχετικά με τους Ρώσους διπλωμάτες.

Η ρωσική διπλωματία υποστήριξε πως η απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης για τον Βίνικ δεν συνάδει με τις σχέσεις συνεργασίας ανάμεσα στις δικαστικές Αρχές των δύο χωρών, προσθέτοντας ότι θα έπρεπε να είχε δοθεί προτεραιότητα στο αίτημα της ρωσικής γενικής εισαγγελίας για έκδοση του «βασιλιά του bitcoin» στην πατρίδα του.

«Προφανώς η ρωσική πλευρά δεν μπορεί να αγνοήσει τέτοιες ενέργειες. Θα λάβουμε κάθε απαραίτητο μέτρο στο μέτρο που μας αναλογεί προκειμένου να απαντη΄σουμε κατάλληλα στις ενέργειες αυτές» καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ. Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει ήδη αποφασίσει πως ο Βίνικ μπορεί να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου επίσης διώκεται.

Νωρίτερα σήμερα ο Έλληνας πρεσβευτής στην Μόσχα κλήθηκε στο ΥΠΕΞ για εξηγήσεις σχετικά με την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα και την απαγόρευση εισόδου σε δύο ακόμα ρώσους πολίτες.

Η Μόσχα τόνισε πως αποδίδει την ελληνική ενέργεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, και την συνέδεσε με την σύνοδο κορυφής του NATO, που ολοκληρώθηκε χθες Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Βίνικ κατηγορείται από την Γαλλία για ξέπλυμα χρήματος, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και εκβίαση, σχετικά με απάτες σε βάρος χιλιάδων ανθρώπων παγκοσμίως, ανάμεσά τους και περίπου 100 Γάλλους πολίτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.