ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ιταλός πρωθυπουργός: Γαλλία και Μάλτα συμφώνησαν να παραλάβουν 100 μετανάστες

Ιταλός πρωθυπουργός: Γαλλία και Μάλτα συμφώνησαν να παραλάβουν 100 μετανάστες

Η Γαλλία και η Μάλτα θα λάβουν 50 μετανάστες από τους 450 που επιβαίνουν σε δύο στρατιωτικά πλοία, λέει ο πρωθυπουργός Κόντε.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε απόψε πως η Γαλλία και η Μάλτα είναι διατεθειμένες να λάβουν η κάθε μια 50 από τους 450 διασωθέντες μετανάστες που βρίσκονται πάνω σε δύο πλοία στα ιταλικά χωρικά ύδατα.

«Η Γαλλία και η Μάλτα θα λάβουν αντίστοιχα 50 από τους 450 μετανάστες που επιβαίνουν σε δύο πολεμικά πλοία. Πολύ σύντομα θα φθάσει και η αποδοχή άλλων ευρωπαϊκών χωρών», έγραψε ο Κόντε στη σελίδα του στο Facebook.

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης είπε ότι αυτό επετεύχθη «έπειτα από μια ημέρα τηλεφωνικών και γραπτών επαφών με όλους τους 27 Ευρωπαίους ηγέτες», λέγοντας ότι τους υπενθύμισε «τη λογική και το πνεύμα του καταμερισμού που περιελήφθησαν στα συμπεράσματα του ευρωπαϊκού συμβουλίου στα τέλη Ιουνίου».

Ο Κόντε πρόσθεσε σε αυτό το σχόλιο ένα αντίγραφο της επιστολής που απηύθυνε στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και στον Ντόναλντ Τουσκ, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Στο πλαίσιο αυτό που βλέπει την Ιταλία πάντα στην πρώτη γραμμή απέναντι στην επιτακτικότητα της διάσωσης ανθρωπίνων ζωών στη θάλασσα, σου ζητώ μια σαφή ένδειξη καταμερισμού της ευθύνης της διαχείρισης του μεταναστευτικού φαινομένου και να εξετάσεις την πιθανότητα να δεχθείς σε ένα λιμάνι ή να αναλάβεις ένα μέρος των περίπου 450 διασωθέντων», γράφει ο Κόντε στην επιστολή αυτή που απευθύνεται επίσης στους υπόλοιπους ηγέτες της ΕΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.