Απόλυτα ικανοποιημένη η Αίγυπτος από τις επιδόσεις των Rafale – Σε διαπραγματεύσεις για την αγορά επιπλέον μαχητικών

Απόλυτα ικανοποιημένη η Αίγυπτος από τις επιδόσεις των Rafale – Σε διαπραγματεύσεις για την αγορά επιπλέον μαχητικών

Περισσότερα γαλλικά οπλικά συστήματα επιθυμεί να αγοράσει η Αίγυπτος. Έτσι εκτός από τους πυραύλους cruise τύπου Scalp που τελικά θα παραλάβει η Αίγυπτος, το Κάϊρο επιθυμεί να αγοράσει επιπλέον 24 μαχητικά Rafale, για να φτάσει τα 48 συνολικά αεροσκάφη.

Επιπλέον οι Αιγύπτιοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν από τους Γάλλους 30 οπλισμένα αεροχήματα τύπου Patroller της εταιρείας Safran, καθώς και απροσδιόριστο αριθμό ελικοπτέρων τύπου H215M (πρώην Eurocopter AS532 Cougar) της εταιρείας Airbus Helicopters.

Μπορεί όμως οι δύο πλευρές να έχουν βρει ένα κοινό έδαφος συνεννόησης για την πραγματοποίηση των αναγκαίων διαπραγματεύσεων για την αγορά αυτών των οπλικών συστημάτων η κατάσταση όμως δεν είναι το ίδιο θετική για την επέκταση της παραγγελίας των κορβετών τύπου Gowind 2500.

Το 2014 η Αίγυπτος υπέγραψε σύμβαση για την αγορά τεσσάρων κορβετών τύπου Gowind 2500.

Μέχρι σήμερα το Ναυτικό της Αίγυπτου έχει παραλάβει μία κορβέτα την El Fateh (971), ενώ οι υπόλοιπες τρείς βρίσκονται υπο ναυπήγηση στα ναυπηγεία της Αλεξάνδρειας.

Στη σύμβαση υπήρχε πρόβλεψη για την επέκταση της παραγγελίας κατά δύο ακόμη πλοία, η οποία όμως μάλλον ναυαγεί, καθώς η Αίγυπτος επιθυμεί τα χρήματα να πάνε στα Rafale.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.