ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Πολιορκείται η πόλη των εξεγερμένων κατοίκων στη Νικαράγουα

Πολιορκείται η πόλη των εξεγερμένων κατοίκων στη Νικαράγουα

Ριπές αυτομάτων όπλων, κραυγές, καμπάνες που χτυπούν για να προειδοποιήσουν τους κατοίκους. H Μασάγια, η πόλη που βρίσκεται στα χέρια των εξεγερμένων στη Νικαράγουα, δέχεται σφοδρή επίθεση από τις κυβερνητικές δυνάμεις από νωρίς το πρωί.

«Επιτέθηκαν στο Μονίμπο (σ.σ. μια συνοικία της Μασάγια)! Οι σφαίρες χτυπούν την ενορία της Μαρίας Μαγδαληνής όπου έχει καταφύγει ο ιερέας» έγραψε στο Twitter ο επίσκοπος της Μανάγκουα Σίλβιο Μπάες, καλώντας τον πρόεδρο της Νικαράγουας, Ντανιέλ Ορτέγκα, «να σταματήσει αυτή τη σφαγή».

Στα βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ακούγονται τα πυρά και οι κραυγές. Κάτοικοι και ντόπιοι δημοσιογράφοι είπαν ότι στην πόλη εμφανίστηκαν κουκουλοφόροι οπλισμένοι με αυτόματα τουφέκια καθώς και ελεύθεροι σκοπευτές.

«Η καλή είδηση που έρχεται από τη Νικαράγουα είναι ότι το πραξικόπημα απέτυχε», δήλωνε την ίδια ώρα από τις Βρυξέλλες ο Πολ Οκουίστ, ο υπουργός αρμόδιος για θέματα εθνικής πολιτικής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Δεν υπάρχουν πια οδοφράγματα» και «οι φοιτητές μπορούν να επιστρέψουν στα μαθήματά τους», συνέχισε.

Η κυβέρνηση χαρακτηρίζει τους διαδηλωτές «πραξικοπηματίες» και «εγκληματίες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επίθεση στη Μασάγια, την οποία η αντιπολίτευση αποκαλεί «επιχείρηση εκκαθάρισης», στοχεύει τη συνοικία Μονίμπο, οι κάτοικοι της οποίας έχουν κινητοποιηθεί εναντίον της κυβέρνησης. Τα οδοφράγματα που είχαν στηθεί σε αυτήν την πόλη των 100.000 κατοίκων έφταναν σε ύψος ακόμη και τα δύο μέτρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.