Ξαφνικά το FBI θυμήθηκε ότι η Κίνα είναι μεγαλύτερη απειλή για τις ΗΠΑ από ότι η Ρωσία

Ξαφνικά το FBI θυμήθηκε ότι η Κίνα είναι μεγαλύτερη απειλή για τις ΗΠΑ από ότι η Ρωσία

Τo FBI αναφέρει, πως διεξάγει έρευνες σε 50 πολιτείες των ΗΠΑ για εμπορική κατασκοπεία από την Κίνα, για αντικείμενα από την αγροτική παραγωγή μέχρι την υψηλή τεχνολογία.

Ο επικεφαλής του FBI Κρις Ρέι δήλωσε πως αν και η Ρωσία συνεχίζει να εμπλέκεται σε κακόβουλες επιχειρήσεις κατά των ΗΠΑ με σκοπό να ενσπείρει διχόνοια, η Κίνα όμως αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή. «Πιστεύω πως η Κίνα, όσον αφορά την αντικατασκοπία, αποτελεί την ευρύτερη και πλέον σημαντική απειλή για τις ΗΠΑ», είπε.

«Μιλάμε για εμπορική κατασκοπία, αλλά και κλασική κατασκοπία που διεξάγεται μέσω προσώπων, αλλά και με κυβερνομέσα. Διεξάγουμε έρευνες για εμπορική κατασκοπία σε 50 πολιτείες που όλες δείχνουν Κίνα και αφορούν από το καλαμπόκι στην Αϊόβα, μέχρι τις ανεμογεννήτριες στη Μασαχουσέτη. Η Κίνα αποτελεί άλλο είδος απειλής», ανέφερε.

«Προφανώς η ρωσική απειλή είναι σημαντική και πρέπει να αντιμετωπιστεί επιθετικά, αλλά η Κίνα προσπαθεί να αναδειχθεί σε μοναδική οικονομική υπερδύναμη. Θέλει να αντικαταστήσει τις ΗΠΑ στον ρόλο αυτό. Πρόκειται για παιχνίδι σε βάθος χρόνου. Αφορά την έρευνα και την τεχνολογία, αφορά τα πάντα από την αγροτική παραγωγή μέχρι την υψηλή τεχνολογία», τόνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δήλωσε επίσης ότι η κινεζική απειλή είναι πιο «δύσκολη» διότι συχνά εμπλέκονται και ιδιωτικοί δρώντες σε αυτή. Ο διευθυντής του FBI προέβη στα ανωτέρω σχόλια λίγο μετά την συνάντηση Τραμπ – Πούτιν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.