ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Άνδρας ανατινάχτηκε μέσα σε γήπεδο ποδοσφαίρου στο Βέλγιο (upd)

ΕΚΤΑΚΤΟ: Άνδρας ανατινάχτηκε μέσα σε γήπεδο ποδοσφαίρου στο Βέλγιο (upd)

(Ανανέωση – Αρχικό κείμενο 14.00):

Ένας άντρας, φορώντας ζώνη με εκρηκτικά, ανατινάχτηκε το πρωί της Τρίτης σε ποδοσφαιρικό γήπεδο στην κοινότητα Verviers του Βελγίου.

Κάποιες βελγικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για ριζοσπαστικοποιημένο ισλαμιστή αλλά πολλοί πιστεύουν ότι επρόκειτο για αυτόχειρα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το γραφείο του εισαγγελέα ανακοίνωσε πως «δεν θα δοθούν επιπλέον πληροφορίες κατά την διάρκεια των ερευνών»

Δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν την περιοχή ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για πρώην στρατιώτη.

Πάντως η πρακτική της ζώνης γεμάτης με εκρηκτικά παραπέμπει σε ισλαμιστή και θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε το όνομα, την καταγωγή και το θρήσκευμα του πρώην στρατιώτη.

https://twitter.com/destandaard/status/1024226688689876992

Η έκρηξη έγινε στις 8:40 π.μ σήμερα το πρωί στο Stembert, στους λόφους του Verviers, ακριβώς στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Linaigrettes. Ο πρώην στρατιώτης ήταν μόνος εκείνη την ώρα.​

Μάρτυρες αναφέρουν ότι ο πρώην στρατιώτης περπατούσε στο γήπεδο του Linaigrettes και ενώ υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι που έκαναν αθλοπαιδιές. Όπως αναφέρει ο μάρτυρας «καθώς έκλεινα την πόρτα του οχήματός μου, άκουσα μια πολύ μεγάλη έκρηξη. Είδα κομμάτια να πηγαίνουν ψηλά στον αέρα και νόμιζα ότι επρόκειτο για μια πολύ ανώμαλη έκρηξη.

Τότε κατάλαβα ότι επρόκειτο για άνθρωπο που ανατινάχτηκε και κάλεσα την αστυνομία του Verviers που έφτασε σχεδόν άμεσα, μέσα σε 10 λεπτά.

Πολύ γρήγορα έφτιαξαν μια περίμετρο ασφαλείας και κατέφθασαν οι πυροτεχνουργοί μαζί με τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους»

Δεν έχει ταυτοποιηθεί επισήμως ο αποθανόντας αλλά σύμφωνα με βελγικές πηγές ένα κλειδί βρέθηκε στην σορό και άνοιγε ένα σπίτι στην γειτονιά το οποίο ανήκει σε έναν πρώην στρατιωτικό στην οδό Octave Petry. Την έρευνα έχει αναλάβει το Βελγικό ΥΠΑΜ.

Οι κάτοικοι στην οδό Panorama Street στο Stembert εκκένωσαν την περιοχή κατόπιν εντολής της αστυνομίας

Δεν είναι ακόμα γνωστό εάν η έκρηξη έγινε από λάθος σε κάποιο σχεδιασμό.

Ο δήμαρχος της πόλης θεωρεί ότι «δεν υπήρχε τρομοκρατικό κίνητρο» και επιχειρείται να δοθεί μια εικόνα ενός απλού αυτόχειρα, μόνο που συνήθως οι αυτόχειρες δεν επιλέγουν τόσο «θορυβώδεις» τρόπους

https://twitter.com/TerrorEvents/status/1024260144308383745

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.