ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ινδονησία: Στους 82 οι νεκροί από το σεισμό των 7 Ρίχτερ (φωτο- βίντεο)

Ινδονησία: Στους 82 οι νεκροί από το σεισμό των 7 Ρίχτερ (φωτο- βίντεο)

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν εξαιτίας του σεισμού βρίσκονταν στο βόρειο τμήμα του Λομπόκ, μακριά από τις κύριες τουριστικές περιοχές του νησιού.Δραματικά αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων από τον σεισμό των 7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ στην Ινδονησία που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (ώρα Ελλάδος) με επίκεντρο το τουριστικό νησί Λομπόκ.

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν εξαιτίας του σεισμού βρίσκονταν στο βόρειο τμήμα του Λομπόκ, μακριά από τις κύριες τουριστικές περιοχές του νησιού, στο νότιο και στο δυτικό του τμήμα.

Η σεισμική δόνηση, η οποία προκάλεσε ζημιές σε χιλιάδες κτίρια, σύμφωνα με τον Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο, έναν εκπρόσωπο της ινδονησιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, έγινε επίσης πολύ αισθητός στο κοντινό νησί Μπαλί, τον δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό της ασιατικής χώρας.

Βίντεο έχουν καταγράψει τη στιγμή της πολύ ισχυρής σεισμικής δόνησης και τον πανικό που προκλήθηκε από αυτή.

https://twitter.com/Tayefa_mansora/status/1026189842424717319

Η προειδοποίηση για τσουνάμι –ήρθη λίγη ώρα αργότερα– προκάλεσε πανικό, με κατοίκους να σπεύδουν να αναζητήσουν ασφαλή καταφύγια σε μεγαλύτερα υψόμετρα, σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Η Ματαράμ, η κυριότερη πόλη του νησιού, δέχθηκε βαρύ πλήγμα από τον ισχυρό σεισμό καθώς πολλά κτίρια έχουν υποστεί ζημιές, διευκρίνισε ο Νουγκρόχο.

Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε πολλές περιοχές του νησιού και οι ασθενείς απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της πόλης, είπαν αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο νέος ισχυρός σεισμός σημειώθηκε μία εβδομάδα έπειτα από έναν προηγούμενο, 6,4 βαθμών, που είχε πλήξει την ίδια περιοχή, στοιχίζοντας τη ζωή σε 17 ανθρώπους στο νησί, ανατολικά του Μπαλί, όπου χθες πολλοί, ντόπιοι καθώς και τουρίστες, πανικοβλήθηκαν και βγήκαν στους δρόμους από σπίτια, ξενοδοχεία κι εστιατόρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.