Απερίγραπτος κυνισμός: Γελούσαν οι τζιχαντιστές της Βαρκελώνης προετοιμάζοντας βόμβες (φώτο-βίντεο)

Απερίγραπτος κυνισμός: Γελούσαν οι τζιχαντιστές της Βαρκελώνης προετοιμάζοντας βόμβες (φώτο-βίντεο)

Τεράστιο λουτρό αίματος προετοίμαζαν οι τζιχαντιστές της Βαρκελώνης, υπεύθυνοι για τον θάνατο 16 ανθρώπων πέρυσι, όπως προκύπτει από ντοκουμέντα από την προετοιμασία της επίθεσης, που έρχονται στο φως.

Μετά τις φονικές επιθέσεις της 17ης Αυγούστου το 2017 στη Βαρκελώνη και την Καμπρίλ η καταλανική αστυνομία σε έφοδό της σε κρησφύγετο των ισλαμιστών εξτρεμιστών στην Αλκανάρ βρήκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, που περιλάμβανε μεταξύ άλλων 19 χειροβομβίδες, ένα γιλέκο με εκρηκτικά, 104 φιάλες βουτανίου, θραύσματα και μια ψηφιακή κάμερα με οπτικοακουστικό υλικό.

Σε μια από τις φωτογραφίες που τράβηξαν οι τζιχαντιστές διακρίνεται ένα μέλος του πυρήνα τους, ο Γιουσέφ Ααλά να ποζάρει στο φακό φορώντας το γιλέκο με τα εκρηκτικά.

Σε ένα από τα βίντεο περιγελούν τα υποψήφια θύματά τους: «Υποφέρετε, εχθροί του Αλλάχ!». «Κάθε ένα γραμμάριο απ’ αυτό το σίδερο θα καρφωθεί στα κεφάλια των παιδιών και των γυναικών σας», λένε σε ένα άλλο. «Αυτό είναι το δηλητήριο που θα δώσουμε στους εχθρούς του Αλλάχ να γευθούν»…

Τα βίντεο γυρίστηκαν στις 13 και 14 Αυγούστου, παραμονές των τρομοκρατικών επιθέσεων. Η κάμερα βρέθηκε στα ερείπια του σπιτιού, που ανατινάχθηκε καθώς μέλη του πυρήνα ετοίμαζαν βόμβες. Δύο άτομα σκοτώθηκαν κατά την έκρηξη, ανάμεσά τους κι ο ηγέτης της ομάδας, ο ιμάμης Αμπντελμπακί Ες Σάτι.

Τα βίντεο, που αναλύονται από τις ισπανικές Αρχές, δείχνει μέλη του πυρήνα να γελούν καθώς ετοιμάζουν το μακελειό.

Το αρχικό σχέδιό τους ήταν να ανατινάξουν αρκετά οχήματα ταυτόχρονα σε πολυσύχναστο σημείο, αλλά η έκρηξη στο σπίτι στο Αλκανάρ τους το ανέτρεψε. Σύμφωνα με την αστυνομία στόχοι τους θα ήταν η βασιλική της Sagrada Familia στη Βαρκελώνη, το γήπεδο Camp Nou της Μπαρτσελόνα, ένα δημοφιλές night club στην παραλία ή ακόμη και το κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου στη Μαδρίτη, τα σχέδια του οποίου είχαν μελετήσει.

Χωρίς εκρηκτικά οι εναπομείναντες τζιχαντιστές ετοίμασαν άλλο σχέδιο επίθεσης, χρησιμοποιώντας ένα αυτοκίνητο για να θερίσουν πεζούς στη Λα Ράμπλα, τον διασημότερο πεζόδρομο της Βαρκελώνης. Την επομένη η αστυνομία σκότωσε πέντε τρομοκράτες στο Καμπρίλ, που ετοιμάζονταν να θερίσουν κι άλλες ζωές με ένα όχημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.