Θρήνος στην Ιταλία για τα θύματα της τραγωδίας στη Γένοβα – Ξεκληρίστηκε τριμελής οικογένεια (φώτο)

Θρήνος στην Ιταλία για τα θύματα της τραγωδίας στη Γένοβα – Ξεκληρίστηκε τριμελής οικογένεια (φώτο)

Ολόκληρος ο κόσμος συγκλονίστηκε από την τραγωδία με την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα, ενώ αρχίζουν να βγαίνουν στο φως οι τραγικές ιστορίες των θυμάτων.

Μια τριμελής οικογένεια ξεκληρίστηκε όταν το αυτοκίνητό της έπεσε στο κενό από ύψος 50 μέτρων μαζί με το κομμάτι της οδογέφυρας Μοράντι, που κατασκευάστηκε πριν από μισό αιώνα.

Αυτοκίνητα, φορτηγά, τόνοι μπάζων και μετάλλου έπεσαν στο ποτάμι, στις ράγες και μια βιομηχανική ζώνη από κάτω ισοπεδώνοντας αυτοκίνητα και κτίρια.

Ο Ρομπέρτο Ρομπιάνο, η γυναίκα του Ερσίλια Πιτσινίνο κι ο επτάχρονος γιος τους Σαμουελ από την πόλη Καμπομορόνε βόρεια της Γένοβας βρέθηκαν τη λάθος ώρα στο λάθος σημείο πάνω στην οδογέφυρα χθες γύρω στις 11:30 το πρωί.

Ο νεαρός ηλεκτρολόγος παντρεύτηκε τη γυναίκα του πριν από τέσσερα χρόνια και αναρτούσε συχνά στο λογαριασμό του στο Facebook φωτογραφίες του γιου του και της γάτας της οικογένειας.

Τραγικό θάνατο βρήκε κι ένας ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, που αφήνει πίσω του ορφανό ένα μικρό παιδί.

Ο Αντρέα Τσερούλι σκοτώθηκε ενώ πήγαινε στη δουλειά του σύμφωνα με φίλους του που πλημμύρισαν με συγκινητικά μηνύματα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Η ομάδα της Γένοβας Portuali Voltri βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας του Αντρέα, του συνεργάτη, του φίλου μας, θύματος της τραγωδίας της γέφυρας Μοράντι», έγραψε η ομάδα του στο Facebook.

Μεταξύ των θυμάτων ήταν κι ο 35χρονος Λουίτζι Μάτι Αλταντόνα, που πήγαινε με το φορτηγάκι του στη δουλειά του, όταν έπεσε μαζί με τη γέφυρα.

Τα σωστικά συνεργεία προσπάθησαν να τον απεγκλωβίσουν από τα συντρίμμια, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσαν να τον σώσουν.

Οι δικοί απηύθυναν απεγνωσμένη έκκληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς αγνοούσαν την τύχη του. Τελικά τον αναγνώρισαν αργότερα στο νοσοκομείο. Ο δήμαρχος της γενέτειράς του, του Μποργκέτο έστειλε ένα συγκινητικό μήνυμα στο θείο του, Τζιοβάνι «έναν υποδειγματικό πολίτη και εθελοντή της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της πόλης για την απώλεια του αγαπημένου του ανεψιού στην τραγωδία της Γένοβας».

Δύο εργαζόμενοι στην εταιρεία διαχείρισης απορριμμάτων Ammiu καταπλακώθηκαν από μπάζα την ώρα που εργάζονταν στο νησάκι Κάμπι κάτω από τη γέφυρα. Η σορός του Μίρκο Βιτσίνι βρέθηκε το βράδυ διαψεύδοντας τις ελπίδες ότι μπορεί εκείνη τη μέρα να απουσίαζε από τη δουλειά του.

Τέλος ο δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ντάριο Ναρντέλα, επιβεβαιώσε το θάνατο ενός αγοριού στη γέφυρα, χωρίς να διευκρινίσει τι απέγιναν οι δικοί του. «Η Φλωρεντία βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας του αγοριού από την πόλη μας που έχασε τη ζωή του στην τραγική κατάρρευση της οδογέφυρα στης Γένοβα, αλλά και στο πλευρό των συγγενών όλων των άλλων θυμάτων», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πόλη της Γένοβας κήρυξε διήμερο πένθος για σήμερα και αύριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.