ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ρωσία: «1.000.000 πρόσφυγες θα επιστρέψουν στη Συρία»

Ρωσία: «1.000.000 πρόσφυγες θα επιστρέψουν στη Συρία»

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δήλωσε πως η Συρία είναι έτοιμη να αναλάβει την επιστροφή 1.000.000 προσφύγων, μετά την προσπάθεια ανοικοδόμησης που θα υποστηρίξει η Ρωσία.

«Από το 2015, όταν οι πόλεις και τα χωριά άρχισαν προοδευτικά να απελευθερώνονται, περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι επέστρεψαν στις εστίες τους» δήλωσε ο Σεργκέι Σόιγκου, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Σήμερα, έχουν δημιουργηθεί όλες οι ευκαιρίες για την επιστροφή σχεδόν ενός εκατομμυρίου ανθρώπων» επιπλέον, πρόσθεσε ο Σόιγκου.

Η Ρωσία επεμβαίνει στρατιωτικά στη Συρία από τον Σεπτέμβριο του 2015 σε υποστήριξη των δυνάμεων του συμμάχου της, του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η υποστήριξη αυτή καθώς και εκείνη του Ιράν επέτρεψε στις κυβερνητικές δυνάμεις να καταγάγουν νίκες απέναντι στους αντάρτες και τους τζιχαντιστές και να ανακαταλάβουν σχεδόν τα δύο τρίτα του εδάφους της εμπόλεμης χώρας.

Ενώ οι μάχες τελειώνουν σε πολλές περιοχές, το καθεστώς της Δαμασκού και οι σύμμαχοί του φαίνεται να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την ανοικοδόμηση και την επιτάχυνση της επιστροφής των 5,6 εκατομμυρίων Σύρων που έφυγαν από τις εστίες τους λόγω του πολέμου από το 2011.

Στις αρχές Ιουλίου ο Άσαντ δήλωσε πως η ανοικοδόμηση της Συρίας είναι η «πρώτη προτεραιότητά» του.

Ο πόλεμος που μαίνεται στη Συρία από το 2011 προκάλεσε περισσότερους από 350.000 θανάτους, κατέστρεψε τις υποδομές της χώρας και παρέλυσε την παραγωγή ηλεκτρισμού και πετρελαίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτίμησε το κόστος των ζημιών που οφείλονται στον πόλεμο στα 226 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλ. τέσσερις φορές το ΑΕΠ πριν από τον πόλεμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.