ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πραγματοποιήθηκε η κοινή αεροναυτική άσκηση SAR Ελλάδας-Κύπρου-Γαλλίας

Πραγματοποιήθηκε η κοινή αεροναυτική άσκηση SAR Ελλάδας-Κύπρου-Γαλλίας

Ολοκληρώθηκε η κοινή άσκηση Έρευνας – Διάσωσης Κύπρου – Γαλλίας, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κύπρου, η οποία φέρει την επωνυμία SAREX “CYFRA – 03/18”

Σε γραπτή ανακοίνωση του Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας αναφέρεται ότι «η άσκηση πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης Ε-Δ της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη συμμετοχή του ΠΠ ΤΣΟΜΑΚΗΣ της Διοίκησης Ναυτικού του ΓΕΕΦ, πτητικών μεσών της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, και της Γαλλικής Φρεγάτας «CHEVALIER PAUL» με το οργανικό της ελικόπτερο».

Η άσκηση, προστίθεται «εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο ανάπτυξης της συνεργασίας για αντιμετώπιση περιστατικών Ε-Δ ή καταστάσεων ανάγκης που δύναται να προκύψουν κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων εντός της ΑΟΖ και την περιοχή Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και διάσωσης προσφύγων».

ον επιχειρησιακό έλεγχο και το συντονισμό των Α/Ν Μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε «Ναυτικό Ατύχημα και διάσωση από λέμβο με ναυαγούς στην Ανοιχτή Θάλασσα» και ως εκ τούτου, τέθηκε σε εφαρμογή από το ΚΣΕΔ Λάρνακας το Εθνικό Σχέδιο Ε-Δ «Νέαρχος» για την αντιμετώπιση του περιστατικού. Η άσκηση αποτελεί την τρίτη συνεργασία εντός του 2018, στο πλαίσιο μιας μακρόχρονης συνεργασίας σε θέματα Ε-Δ μεταξύ των δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και αεροναυτικών δυνάμεων της Γαλλίας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.