ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τουρκική ανησυχία και εκνευρισμός από την εγκατάσταση ραντάρ και Α/Α συστημάτων από τις ΗΠΑ στη Β.Συρία

Τουρκική ανησυχία και  εκνευρισμός από την εγκατάσταση ραντάρ και Α/Α συστημάτων από τις ΗΠΑ στη Β.Συρία

Ανησυχούν οι Τούρκοι από την εγκατάσταση Α/Α συστημάτων και κινητών σταθμών ραντάρ στην βορειοανατολική Συρία από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με σημερινό της δημοσίευμα, η τουρκική ιστοσελίδα Hürriyet υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ έχουν εγκαταστήσει σύστημα αεράμυνας και ραντάρ στο Αΐν αλ-Αράμπ, τα οποία ελέγχονται από το YG/SDF των Κούρδων και στη αμερικανική βάση αλ-Shaddadi, στην επαρχία Hasakah, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη βόρεια Συρία, όπως είχαμε αναφέρει σχετικά εδώ.

Το YPG και SDF θεωρούνται από την Τουρκία ως συνεργάτες και βιτρίνα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και έτσι αντιμετωπίζονται ως τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η Άγκυρα είχε δρομολογήσει δύο διασυνοριακές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία για να εμποδίσει τις ομάδες αυτές από το να καθιερώσουν αυτό που αποκαλεί τρομοκρατικό διάδρομο κατά μήκος των τουρκοσυριακών συνόρων.

Πρόσφατο δημοσίευμα του ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων FARS, ισχυριζόταν ότι οι τουρκικές δυνάμεις μετονομάζουν δρόμους και πλατείες με σκοπό να προσαρτήσουν τις περιοχές στο τουρκικό έδαφος.

Η Άγκυρα παρακολουθεί στενά τις ειδήσεις σχετικά με την εγκατάσταση συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας και ραντάρ που αναφέρουν ορισμένα ξένα μέσα ενημέρωσης, λέει η Hürriyet.

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα κοινωνικά μέσα υποδηλώνει ότι οι στρατιώτες των ΗΠΑ εγκαθιστούν τα συστήματα που αποστέλλονται στο Kobani με στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη.

Με τα συστήματα αυτ , οι ΗΠΑ θέλουν να δημιουργήσουν μια no flying zone σε μια περιοχή που εκτείνεται από τη Manbij έως την Deir ez-Zor.

Τουρκικές πηγές ασφάλειας δήλωσαν ότι παρακολουθούν τις δραστηριότητες στην περιοχή.

«Αναζητούμε αυτούς τους ισχυρισμούς σχετικά με την εγκατάσταση συστημάτων ραντάρ», ανέφεραν οι πηγές. Ωστόσο, οι πηγές ούτε επιβεβαίωσαν ούτε αρνήθηκαν αυτές τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

Ένας αξιωματούχος ασφαλείας πρόσθεσε ότι κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για τη συλλογή ακριβέστερων πληροφοριών από τοπικές πηγές πληροφοριών.

Τα συστήματα ραντάρ εγκαθίστανται στις αγροτικές περιοχές του Kobani απέναντι από την τουρκική συνοριακή πόλη Suruç στη νοτιοανατολική επαρχία Şanlıurfa, ανέφεραν ξένα μέσα ενημέρωσης αναφέροντας τοπικές πηγές.

Το Πεντάγωνο εγκατέστησε μια νέα στρατιωτική βάση στο Manbij της Συρίας φέτος, εκτός από άλλες στρατιωτικές δόσεις στη βόρεια Συρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.