ΗΠΑ δείχνουν έξοδο Τουρκίας από ΝΑΤΟ: «Εχουμε αντίθετα συμφέροντα – Συμμάχησαν με Ρωσία» – Τι λένε για ελληνικούς S-300

ΗΠΑ δείχνουν έξοδο Τουρκίας από ΝΑΤΟ: «Εχουμε αντίθετα συμφέροντα – Συμμάχησαν με Ρωσία» – Τι λένε για ελληνικούς S-300

“Bόμβες”από το State Department το οποίο για πρώτη φορά “έδειξε” έξοδο της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ καθώς όπως είπε, “υπάρχουν διαφορετικά συμφέροντα και συμμαχία Μόσχας-Αγκυρας” ενώ έκανε αναφορά και στους ελληνικούς S-300.

Ο στρατηγικός σύμβουλος του State Department, Τζον Σιτιλίδης, ανέφερε πως η Αγκυρα συμμάχησε με την Ρωσία και πρόσθεσε πως “Η τουρκική οικονομία θα καταρρεύσει καθώς δεν θα αντέξει τις οικονομικές κυρώσεις που θα επιβληθόύν από τις ΗΠΑ”.

Ο Τ.Σιτιλίδης έδωσε συνέντευξη στην τουρκική έκδοση της “Φωνής της Αμερικής” και απάντησε στις ερωτήσεις της Ντιλγκέ Τιμότς στην Φωνή της Αμερικής:

“Ο Τραμπ μίλησε σίγουρα και καθαρά πως θα τιμωρήσει οικονομικά την Τουρκία.

Η Άγκυρα δεν θα αντέξει τις αμερικανικές oικονομικές κυρώσεις για την αγορά των S-400.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν πρέπει να θυσιάσει την χώρα του λόγω αντιαμερικανικών συναισθημάτων.

Aν η Τουρκία εισέλθει επισήμως σε ύφεση, τότε θα αναγκαστεί να προσφύγει στο ΔΝΤ και να πάρει δάνειο για να σώσει την οικονομία της.

Ο ανεξέλεγκτος πληθωρισμός, η ανεργία και η σοβαρή κρίση χρέους “κτυπούν” την πόρτα της Άγκυρας.

Η Τουρκία βιώνει την πιο αδύναμη στιγμή της οικονομίας της τις τελευταίες δύο δεκαετίες και συνεπώς ο Ρ.Τ.Ερντογάν πρέπει να είναι προσεκτικός για να μην καταστρέψει την οικονομία της χώρας για να μαζέψει “πόντους” στην εσωτερική πολιτική με αντιαμερικανική ή αντιΝΑΤΟϊκά συναισθήματα.

Τώρα όσον αφορά την Ελλάδα και την κριτική που δέχεται για την απόκτηση των S-300, η κίνηση της Αθήνας δεν δημιούργησε συναγερμό στο ΝΑΤΟ γιατί το σύστημα προορίζονταν για νόμιμη άμυνα!

Ομως η διαρκώς αυξανόμενη σχέση της Τουρκίας με μια “επιθετική” χώρα όπως η Ρωσία, δημιουργεί διαφορετικές ανησυχίες

Η Μόσχα δεν ήταν η χώρα που ήταν το 2003.

Στην παγκόσμια αλυσίδα προμήθειας των F-35 θα υπάρξουν προβλήματα, διότι πολλά τμήματα του αεροσκάφους παράγονται από κοινού.

Αν ακυρωθεί η παραγωγή των τμημάτων αυτών στην Τουρκία, θα αναζητηθούν άλλα κέντρα παραγωγής σε άλλα σημεία του κόσμου και έτσι θα υπάρξουν καθυστερήσεις και οικονομικές απώλειες.

Παρατηρώντας τις διμερείς σχέσεις, βλέπουμε πως οι στόχοι και οι αξίες της Αμερικής και της Τουρκίας κλιμακωτά διαφοροποιούνται.

Ιδιαίτερα στην Αν. Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή έχουμε διαφορετικούς στόχους…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν έχω καμία ιδέα το τι θα κάνει ο Ερντογάν ή η κυβέρνηση του. Και νομίζω πως κανείς δεν έχει ιδέα” ανέφερε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.