ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βρετανός στρατιωτικός θα εκδοθεί στις ΗΠΑ για απάτη

Βρετανός στρατιωτικός θα εκδοθεί στις ΗΠΑ για απάτη

Ένας Βρετανός στρατιωτικός που έχει υπηρετήσει στο Αφγανιστάν, στην Βοσνία και στην Βόρεια Ιρλανδία πρόκειται να εκδοθεί στις ΗΠΑ προκειμένου να του απαγγελθούν κατηγορίες για μια απάτη 100.000 δολαρίων. Ο David McIntyre, αφού το βρετανικό δικαστήριο απέρριψε τις αιτιάσεις του ότι πάσχει από μετατραυματικό σύνδρομο, θα εκδοθεί στις ΗΠΑ και τώρα αντιμετωπίζει ποινή μέχρι και 20 χρόνια κάθειρξη. Είναι, η τελευταία περίπτωση που αφορά την αμερικανοβρετανική συμφωνία έκδοσης υπόπτων, που σύμφωνα όμως με απόψεις στην Βρετανία κάνει διακρίσεις κατά των Βρετανών.

Οι ισχυρισμοί εναντίον του McIntyre αφορούν την αθέτηση ενος συμβολαίου παροχής υπηρεσιών ασφαλείας στο Ιράκ σε μια αμερικανική ειρηνευτική ομάδα για την οποία αυτός δούλευε μετά την αποχώρησή του από τον βρετανικό στρατό. Ο McIntyre ισχυρίζεται ότι είναι αθώος και ότι έχει πέσει θύμα πλεκτάνης από εναν αμερικανό αξιωματούχο ο οποίος κατηγορείται για παρόμοια υπόθεση και ο οποίος τον κατονόμασε για να κερδίσει μικρότερη ποινή.

Ο βρετανός στρατιωτικός υπηρέτησε από το 1996 εως το 2002 στο Βασιλικό Σύνταγμα του Lancashire και όταν αποστρατεύθηκε ίδρυσε μια εταιρεία παροχής ασφάλειας σε αμερικανούς πελάτες. Ύστερα κατατάχθηκε στην Βασιλική Στρατονομία και ενόσω υπηρετούσε στο Αφγανιστάν του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες.

Ο ίδιος είπε “δεν θα ξανακαταταγόμουν για να αποσταλώ στο Αφγανιστάν με τον κίνδυνο να σκοτωθώ αν είχα ήδη στην κατοχή μου 100.000 δολάρια”. Τώρα όμως θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.