ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

O Αλγερινός Τζανέλ Οκάσα θα διαδεχθεί τον Αμπού Ζέιντ

O Αλγερινός Τζανέλ Οκάσα θα διαδεχθεί τον Αμπού Ζέιντ

Όπως μετέδωσε σήμερα το αλγερινό τηλεοπτικό δίκτυο Ennahar TV, Ο Αλγερινός, Τζανέλ Οκάσα, 34 ετών, ορίστηκε διάδοχος του Αμπντελχαμίντ Αμπού Ζέιντ, ενός εκ των βασικών αρχηγών της οργάνωσης Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγρέμπ (AQMI) τον θάνατο του οποίου στο Μάλι επιβεβαίωσε το Παρίσι.

Ο Οκάσα, γνωστός με το ψευδώνυμο Γιαχία Αμπούλ Χανάμ, είναι συνεργάτης του αρχηγού της AQMI, του Αμπντελμαλέκ Ντρουκντέλ. Ορίστηκε διάδοχος «πριν από μερικές ημέρες» αλλά μένει να επιβεβαιωθούν οι ευθύνες που θα αναλάβει σε μια συνάντηση της ηγεσίας της οργάνωσης, διευκρίνισε ο διευθυντής του Ennahar TV, Μοχάμεντ Μοκέντεμ.

Ο νέος αρχηγός της AQMI για την περιοχή που εκτείνεται από την Γαρντάια (νοτιοκεντρική Αλγερία) έως την περιοχή Αζαουάντ (βόρειο Μάλι) θεωρείται «άνθρωπος εμπιστοσύνης του Ντρουκντέλ και ισχυρός άνδρας της οργάνωσης», σύμφωνα με την ίδια πηγή. Το Σάββατο ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, επιβεβαίωσε τον θάνατο του Αλγερινού, Αμπντελχαμίντ Αμπού Ζέιντ, ο οποίος σκοτώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου από τον γαλλικό στρατό στην ορεινή περιοχή Ιφόγας του βορείου Μάλι.

Ο θάνατός του είχε ανακοινωθεί την 1η Μαρτίου από τον πρόεδρο του Τσαντ Ιντρίς Ντεμπί. Στρατεύματα του Τσαντ πολεμούν στο πλευρό των Γάλλων στρατιωτών στο βορειότερο άκρο του Μαλί, κυρίως εναντίον ενόπλων της AQMI.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.