ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Counter Terrorist Specialist Firearms Officers (CTSFO): Οι «σκληροί» της βρετανικής αστυνομίας (βίντεο)

Counter Terrorist Specialist Firearms Officers (CTSFO): Οι «σκληροί» της βρετανικής αστυνομίας (βίντεο)

Οι περισσότεροι από εμάς όταν ακούμε τη φράση «Άγγλος Αστυνομικός» σχηματίζουμε στο μυαλό μας την κλασσική φιγούρα του Βρετανού με το χαρακτηριστικό κράνος, που είναι παντελώς άοπλος, εκτός από μια αστυνομική ράβδο (γκλοπ) και μια σφυρίχτρα.

Από την ίδρυση της ΜΕΤ – Metropolitan Police (γνωστή και ως Σκοτλαντ Γιαρντ) το 1829, ήταν συνηθισμένο φαινόμενο οι αστυνομικοί που εκτελούσαν τη βραδινή περιπολία να οπλοφορούν.

Απο το 1991 η ΜΕΤ εκτελεί καθημερινά και σε 24ωρη βάση περιπολίες ενόπλων τμημάτων (ARV – Armed Responce Vehicle) στο Λονδίνο.

Μετά τα γεγονότα του 2008 στο Μουμπάι και του 2013 στο Ναιρόμπι, η ΜΕΤ αποφάσισε τη δημιουργία μιας εξειδικευμένης μονάδας που θα αναλάμβανε την επιβολή του νόμου σε περιστατικά υψηλού κινδύνου, καθώς και την άμεση αντίδραση σε περιπτώσεις ομηριών και πράξεων τρομοκρατίας.

Οι Counter Terrorist Specialist Firearms Officers (CTSFO) απαρτίζουν μια πιο εξειδικευμένη μονάδα, εστιασμένη στην αντιμετώπιση περιστατικών ομηρίας και τρομοκρατίας. Όλα τα μέλη της ομάδας έχουν υπηρετήσει αρκετό καιρό σε ομάδες ARV και έχουν υποστεί εκτενή εκπαίδευση απο αντίστοιχες ομάδες του Στρατού (SAS).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.