ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Krav Maga: Η πολεμική τεχνική των Ισραηλινών που δεν … «συγχωρεί» (βίντεο)

Krav Maga: Η πολεμική τεχνική των Ισραηλινών που δεν … «συγχωρεί» (βίντεο)

Το Κραβ Μαγκά (Krav Maga) (Στα Εβραϊκά: קרב מגע) -[ η σημασία των λέξεων στα Εβραϊκά είναι μάχη επαφής – contact combat ] – είναι η νεότερη πολεμική τέχνη που δημιουργήθηκε από τον Ίμι Λίχτενφελντ πριν από σαράντα περίπου χρόνια. Επικεντρώνεται αποκλειστικά στην απενεργοποίηση άοπλων και ένοπλων απειλών και κινδύνων με τη χρήση άοπλων ή ένοπλων τεχνικών μάχης.

Σκοπός του είναι η ατομική προστασία αλλά και η προστασία τρίτων. Διδάσκει τρόπους αντιμετώπισης για πολλά διαφορετικά είδη απειλών και καταστάσεων βίας, καθώς και τακτικές ενάντια σε επιθέσεις από έναν ή πολλούς άοπλους ή ένοπλους επιτιθέμενους.

Σαν σύστημα, έχει δανειστεί από όλες τις γνωστές παραδοσιακές πολεμικές τέχνες χτυπήματα και τεχνικές, έχοντας δημιουργήσει την πιο ολοκληρωμένη άοπλη και ένοπλη ύλη. Περιλαμβάνει ότι χτύπημα γίνεται με τα χέρια και με τα πόδια, τις πιο αποτελεσματικές λαβές πάλης – jiu jitsu – judo, και επιλεγμένες λαβές από το aikido το ninjutsu και άλλα. Περιλαμβάνει επίσης στην ύλη του ότι αφορά στην άρτια και ολοκληρωμένη εκπαίδευση στη χρήση όπλων (χρήση γκλοπ, χρήση μαχαιριού και χρήση πυροβόλων όπλων). Το Κραβ Μαγκά είναι ένα πρακτικό σύστημα αυτοάμυνας δοκιμασμένο σε αληθινές συνθήκες με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα την ευκολία στην εκμάθηση, αφού στηρίζεται στις φυσικές κινήσεις και αντιδράσεις του ανθρώπου.

Το Krav Maga είναι ένα από τα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα συστήματα αυτοάμυνας στον κόσμο σήμερα. Ήδη χρησιμοποιείται στο FBI, NYPD, US secret services και στις περισσότερες υπηρεσίες επιβολής τάξης ανά την υφήλιο. Όσοι εκπαιδευτές άλλων πολεμικών τεχνών έχουν ασχοληθεί με το Krav Maga το θεωρούν ένα από τα πιο αποτελεσματικά συστήματα αυτοάμυνας.

Το Krav Maga ξεκίνησε καθαρά ως επιχειρησιακό (Οperational Κrav Μaga) και διδασκόταν αποκλειστικά και μόνο σε ειδικά σώματα του στρατού, της αστυνομίας, των μυστικών υπηρεσιών και ορισμένων ομάδων συνοδευτικής ασφάλειας επισήμων προσώπων του Ισραήλ.

Διδάσκεται και περιλαμβάνεται σε όλες τις εκπαιδεύσεις τους όπως αντιτρομοκρατίας, αντισαμποτάζ, ασφάλειας εγκαταστάσεων, ασφάλειας υψηλών προσώπων κ.α., και σήμερα είναι το επίσημο σύστημα αυτοάμυνας και μάχης του Ισραήλ αναγνωρισμένο από τα Υπουργεία Πολιτισμού και Εθνικής Άμυνας. Με την πάροδο των χρόνων προσαρμόστηκε και πέρασε στους Ισραηλινούς πολίτες και την Ευρώπη σαν το πιο πρακτικό και αποτελεσματικό σύστημα αυτοάμυνας.

Σήμερα εξελίσσεται σε άκρως δημοφιλή τέχνη που συνδυάζει την σωματική άσκηση και αυτοπροστασία.

Διασημότητες του Χόλιγουντ, όπως η Tζένιφερ Λόπεζ, η Aντζελίνα Tζολί, η Kάμερον Nτίαζ, Ματ Ντέιμον το έχουν εντάξει ήδη στο πρόγραμμά τους, ενώ πάνω από 200.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μυούνται ήδη στα μυστικά του Krav Maga. Προσαρμοσμένο στις ανάγκες του απλού πολίτη, το Krav Maga βασίζεται στο έμφυτο ένστικτο του ανθρώπου για αυτοσυντήρηση και χρησιμοποιεί χέρια, βραχίονες, αγκώνες, πόδια, γόνατα και κεφάλι, για επιθέσεις σε ευαίσθητα σημεία του σώματος, όπως αυτιά, ματιά, λαιμό ή τη βουβωνική χώρα και άλλα, με απώτερο στόχο την αυτοπροστασία.

Απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας ή σωματικής κατασκευής, είναι εύκολο στην εκμάθησή του, δεν απαιτεί πολύχρονη εκπαίδευση κι επιπλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άτομα με περιορισμένες κινητικές δυνατότητες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.