ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς επιζούν οι Ρώσοι στρατιώτες στον Αρκτικό Κύκλο; (φωτό, βίντεο)

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς επιζούν οι Ρώσοι στρατιώτες στον Αρκτικό Κύκλο; (φωτό, βίντεο)

Η στρατιωτική θητεία στα εδάφη της Άπω Ανατολής της Ρωσίας που εκτείνονται και πέρα απ’ τον Αρκτικό Κύκλο απαιτεί στολές και ειδικές δίαιτες που έχουν προσαρμοστεί για επιβίωση σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί φορούν ειδικές στολές που δημιουργήθηκαν για την Αρκτική. Τα σακίδιά τους είναι γεμάτα με φαγητά υψηλής θρεπτικής αξίας και νέο εξοπλισμό που έχει φτιαχτεί ειδικά γι’ αυτές τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Όπως εξήγησε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας «οι νέες αρκτικές στολές που φορούν οι στρατιώτες τους προστατεύουν ακόμα και εάν δουλεύουν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Μάλιστα οι στολές μπορούν να τους προστατεύσουν ακόμη και εάν πέσουν στα παγωμένα νερά».

«Η ειδική αρκτική στολή αποτελείται από 13 κομμάτια» είπε ο καθηγητής στρατιωτικών επιστημών Vadim Kozyulin. «Έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τους στρατιώτες από μακροχρόνια έκθεση σε ψυχρούς έντονους ανέμους, βροχή αλλά και χιόνι».

Τα ρούχα είναι εργονομικά σχεδιασμένα για να προστατεύουν όσους τα φορούν και μάλιστα έχουν ενσωματωμένο ένα ειδικό αλεξίσφαιρο γιλέκο που δεν εμποδίζει τους στρατιώτες να κάνουν χρήση του όπλου τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.