ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού: Αναβάθμιση εξοπλισμού ύψους 30 εκατ. ευρώ

Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού: Αναβάθμιση εξοπλισμού ύψους 30 εκατ. ευρώ

Το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ ενέκρινε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, με σκοπό την επιχειρησιακή αναβάθμιση των βατραχανθρώπων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ/ΛΣ).

Δεκτή έγινε η πρόταση των 110 σελίδων, ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε καταρτίσει η Μονάδα για το σύνολο των απαραίτητων ατομικών και ομαδικών υλικών, αλλά και χερσαίων και πλωτών μέσων.

Απομένει να διαβιβαστεί στο Υπουργείο Οικονομίας ωστέ να μπει στην τελευταία φάση της απορρόφησης των κονδυλίων.

Η Μ.Υ.Α θα καταστήσει έτσι μια από τις καλύτερα εξοπλισμένες μονάδες παγκοσμίως, καθώς η Αντιτρομοκρατική Μονάδα του Λ.Σ. θα προμηθευτεί τα καλύτερα υλικά που διατίθενται στην παγκόσμια αγορά, που θα της προσδώσουν νέες επιχειρησιακές δυνατότητες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η έγκριση της πρότασης που κατέθεσε η Μ.Υ.Α για την επιχειρησιακή αναβάθμιση, έρχεται ως φυσικό επακόλουθο του πρωταγωνιστικού ρόλου που είχαν οι βατραχάνθρωποι το τελευταίο χρονικό διάστημα τόσο σε ειδικές επιχειρήσεις υψηλού κινδύνου στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο, όσο και στα μεγαλύτερα περιστατικά διάσωσης και ρύπανσης που κλήθηκε να διαχειριστεί το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ρίχνοντας στη μάχη την επίλεκτη αυτή μονάδα, όπως σε αυτό του ναυαγίου της Αγίας Ζώνης της εκκένωση των πολιτών στις πρόσφατες φωτιές στο Μάτι αλλά και τις μεγάλες επιχειρήσεις εξάρθρωσης κυκλωμάτων ναρκωτικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.