ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στα σκαριά «εθνικό υποβρύχιο» απ’ την Τουρκία – Θέλει να «απαντήσει» στην κλάση «Παπανικολής» του ΠΝ (φωτό, βίντεο)

Στα σκαριά «εθνικό υποβρύχιο» απ’ την Τουρκία – Θέλει να «απαντήσει» στην κλάση «Παπανικολής» του ΠΝ (φωτό, βίντεο)

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα turkishnavy.net το Ναυτικό της Τουρκίας οργάνωσε μια συνάντηση στις 15 και 16 Ιουνίου στο ναυπηγείο της Τούζλα με το «εθνικό υποβρύχιο» να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Σ’ αυτήν συμμετείχαν τόσο στρατιωτικοί όσο και πολίτες μηχανικοί, εκπρόσωποι αμυντικών βιομηχανιών και θεωρητικοί.

Στόχος ήταν η κατάρτιση ενός βιώσιμου σχεδίου για το «εθνικό» υποβρύχιο, ώστε να εντοπιστούν πιθανά ρίσκα στις συνεργασίες των εγχώριων βιομηχανιών, στις διάφορες φάσεις παραγωγής. Το τουρκικό ναυτικό θέλει να θέσει σε υπηρεσία το πρώτο του εγχώριο υποβρύχιο το 2030.

Ο αρχηγός του τουρκικού ναυτικού ναύαρχος Μποστάνογλου δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως το τουρκικό Ναυτικό αναπτύσσει τις δικές του λύσεις σε 5 κύρια σχεδιαστικά λάθη των υποβρυχίων Type 214.

Λόγω αυτών των λύσεων τα τουρκικά υποβρύχια θα έχουν ελαφρώς διαφορετικές διαστάσεις σε σχέση με εκείνα των πολεμικών ναυτικών Ελλάδας, Πορτογαλίας και Νότιας Κορέας.

Η περσινή ένταξη των δυο νέων υποβρυχίων Type 214, κλάσης “Παπανικολής”, “Ματρώζος” και “Κατσώνης” έχουν αλλάξει την ζυγαριά στο Αιγαίο και οι τουρκικές ΕΔ θέλουν με κάθε τρόπο να φτάσουν στο επίπεδο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που είναι ένα από τα καλύτερα παγκοσμίως.

Η παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στο υποβρύχιο του ΠΝ «Ματρώζος» κατά την άσκηση «ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ 5/2016» τον Νοέμβριο του 2016 φαίνεται ότι θα έκανε την τουρκική πλευρά ακόμη πιο ανήσυχη για το μέλλον ναυτικής ισχύος στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τον ναύαρχο Μποστάνογλου οι λύσεις αυτές εστιάζουν στα:

Ενσωματωμένο σόναρ και σύστημα ελέγχου πυρός

Οπτικά συστήματα υψηλής ανάλυσης

Περισκόπιο

Ραντάρ ναυτιλίας

Σύστημα ηλεκτρονικών αντιμέτρων ικανού να εντοπίζει ραντάρ χαμηλής ανιχνευσιμότητας

Σύστημα συλλογής ηλεκτρονικών πληροφοριών

Δορυφορικές επικοινωνίες

Σύστημα μετάδοσης δεδομένων Link 16/22

Σύστημα αναερόβιας πρόωσης

Μπαταρίες

Ικανότητα εκτόξευσης πυραύλων κρουζ

Εγχώρια κατασκευασμένες και σχεδιασμένες τορπίλες και νάρκες

Τορπίλες και αντίμετρα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.