Γ.Αμανατίδης: «Η συνύπαρξη των δύο θρησκευτικών κοινοτήτων στη Θράκη είναι παράδειγμα» (βίντεο)

Γ.Αμανατίδης: «Η συνύπαρξη των δύο θρησκευτικών κοινοτήτων στη Θράκη είναι παράδειγμα» (βίντεο)

“Γεύμα αγάπης”, χαρακτήρισε το ιφτάρ (παραδοσιακό γεύμα μετά τη δύση του ήλιου, κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού) στο οποίο θα παρακαθίσει σήμερα το βράδυ στο Λύκειο Ροδόπης ο Τούρκος πρωθυπουργός, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, στο οποίο βέβαια ο ίδιος δε θα είναι παρών, χαρακτηρίζοντας ως “ιδιωτική” αυτό το μέρος της επίσκεψης του Μπιναλί Γιλντιρίμ στη Ροδόπη.

Στην Κομοτηνή βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ενόψει της σημερινής άφιξης στη Θράκη του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ. Ο κος Αμανατίδης έφτασε στην πόλη στη 1.30 το μεσημέρι, στις 2.00 επισκέφτηκε τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο στο γραφείο του στην Περιφέρεια, ενώ στις 2.30 το μεσημέρι είχε συνάντηση με το δήμαρχο Κομοτηνής, Γιώργο Πετρίδη. Τον κ. Αμανατίδη συνόδευαν στις συναντήσεις του στην πόλη μας οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, Μουσταφά Μουσταφά και Αιχάν Καρά Γιουσούφ, ο Τάκης Χαρίτου, ενώ στη συνάντηση με τον περιφερειάρχη παρών ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης.

Σχολιάζοντας την άφιξη του Τούρκου πρωθυπουργού ο κ. Αμανατίδης είπε τα εξής: “Το πεδίο των συνομιλιών που είχε κάτω στην Αθήνα είναι παρά πολύ σημαντικό, καταρχήν υπάρχει το Κυπριακό. Είναι τα ζητήματα συνεργειών και συνεργασίας που είχαν τεθεί και στην ατζέντα στο ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας στη Σμύρνη. Η ανάπτυξη εθνικής ατζέντας και οι συζητήσεις επάνω σε ζητήματα που απασχολούν τις δύο χώρες πάντα είναι προς όφελος των δύο κρατών και των δύο κοινωνιών. Αυτό νομίζω εκφράστηκε και με τις δηλώσεις των δυο πρωθυπουργών και το άλλο είναι μία ιδιωτική επίσκεψη που έχει άλλο χαρακτήρα”. Όσον αφορά την επιλογή του να υποδεχτεί τον Τούρκο πρωθυπουργό στη Θράκη ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε: “Θα τον υποδεχτώ, θα τον ξεπροβοδίσω. Στις επισκέψεις στο Δήμο Αρριανών θα είμαι παρών, νομίζω ότι δίνει το μήνυμα ότι η συνύπαρξη των δύο θρησκευτικών κοινοτήτων στη Θράκη είναι παράδειγμα και για την συνύπαρξη στην Ευρώπη. Αυτό το νόημα έχει και η δική μου παρουσία εδώ. Άλλωστε το ιφτάρ είναι γεύμα αγάπης”.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο υφυπουργός Εξωτερικών θα υποδεχτεί τον Τούρκο Πρωθυπουργό, κ. Μπιναλί Γιλντιρίμ, στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και θα τον συνοδέψει στις επισκέψεις του στην Κομοτηνή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.