ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Εκτοξεύει» νέες απειλές κατά της Κύπρου

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Εκτοξεύει» νέες απειλές κατά της Κύπρου

Με ανανεωμένες απειλές επιστρέφει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκ του βήματος συνεδρίου για θέματα ενέργειας στη Κωνσταντινούπολη.

Όπως είπε: «Περιμένουμε όποιοι συμμετέχουν στις εξελίξεις για την Κύπρο να αποφύγουν να κάνουν βήματα που θα οδηγήσουν σε νέες εντάσεις στην περιοχή».

Ο κ. Ερντογάν αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό είπε ότι χάθηκε μία ευκαιρία, υπογραμμίζοντας ότι παρά την εποικοδομητική στάση Τούρκων και Τουρκοκυπρίων η αρνητική στάση των Ελληνοκυπρίων οδήγησε τα πράγματα σε αδιέξοδο. Δήλωσε μάλιστα ότι ο ίδιος λυπήθηκε για την εξέλιξη αυτή. Δήλωσε επίσης ότι δεν μπορεί να κατανοήσει τη στάση και την επιλογή που κάνουν εταιρείες ενέργειας και συμμετέχουν στα «ανεύθυνα βήματα των Ελληνοκυπρίων». Η δικαιοσύνη και οι διεθνείς νόμοι θέλουν τους υδρογονάνθρακες να ανήκουν σε όλους.

Από το βήμα του ίδιου συνεδρίου νωρίτερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, είπε πως θέλει να υπενθυμίσει ότι οι υδρογονάθρακες στη κυπριακή ΑΟΖ ανήκουν και στις δύο πλευρές (Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους).

Κάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία να αποφύγει μονομερείς, όπως είπε ενέργειες, στην Ανατολική Μεσόγειο, κάτι που έχει επαναλάβει και στο παρελθόν.

Η Τουρκία είπε, έχει εξουσιοδότηση να προστατεύσει ως το τέλος τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ζήτησε από την ελληνοκυπριακή πλευρά να μην εμποδίζει την ειρήνη με τέτοιες ενέργειες (γεωτρήσεις) και να τηρήσει εποικοδομητική στάση χωρίς «μονομερείς ενέργειες»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.