ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νέα πρόκληση της Τουρκίας: Ετοιμάζει άσκηση με πυρά δυτικά του Καστελόριζου (φωτό)

Νέα πρόκληση της Τουρκίας: Ετοιμάζει άσκηση με πυρά δυτικά του Καστελόριζου (φωτό)

Τα όρια περιοχής που δεσμεύει η Τουρκία με σχετική Notam για το διάστημα από 28 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 6 Οκτωβρίου, τέμνουν τη γραμμή του ορίου του FIR Αθηνών, ανατολικά της Ρόδου -αποκόπτοντας επί της ουσίας το Καστελόριζο για εννέα ολόκληρες ημέρες.

Συγκεκριμένα, με τη Notam Α4287/17, η Άγκυρα ενημερώνει πως η πολεμική της αεροπορία θα διεξάγει ασκήσεις με πυρά στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου Νταλαμάν.


Τα όρια όμως που έχει θέσει η τουρκική υπηρεσία περνούν και μέσα στο FIR Αθηνών.

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία με παράτυπη Navtex έχει δεσμεύσει θαλάσσια περιοχή νότια του Καστελόριζου για ασκήσεις του πολεμικού της Ναυτικού από τις 5 μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άσκηση αυτής ήταν και η παράβαση που έκανε ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας και συλλογής πληροφοριών CN-235, της Τουρκίας, που μπήκε στο FIR Αθηνών στην περιοχή της Ρόδου και βγήκε ανατολικά προς το FIR Λευκωσίας, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.

Η Τουρκία επίσης συνεχίζει και την πίεση προς τη Λευκωσία αφού για αύριο με τις Navtex 847/17 και 848/17, για τις οποίες δεν έχει δικαιοδοσία να εκδίδει, ενημερώνει πως θα στείλει πολεμικά πλοία για ασκήσεις με πυρά και ρυμούλκηση υποβρύχιων συσκευών. Η περιοχή εμπίπτει και πάλι σε οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΠΗΓΗ: newsbeast

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.