ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

«Σχέδιο εξόντωσης του Ερντογάν από τις ΗΠΑ» βλέπει η Άγκυρα – «Κυνήγι» της ΕΛΑΣ για πυρήνες εν υπνώσει του DHKP-C

«Σχέδιο εξόντωσης του Ερντογάν από τις ΗΠΑ» βλέπει η Άγκυρα – «Κυνήγι» της ΕΛΑΣ για πυρήνες εν υπνώσει του DHKP-C

Σε συναγερμό βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές οι οποίες έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό με συντονισμένες επιχειρήσεις για να μην κινδυνέυσει η ασφάλεια του Τούρκου ηγέτη Ρ.Τ.Ερντογάν, αλλά και η ομαλή διαμονή του στην Αθήνα κατά την επίσκεψή του στις 7 και 8 Δεκεμβρίου μετά τις συλλήψεις 9 μελών της ακροαριστερής τουρκικής οργάνωσης DHKP-C τα οποία ήταν κουρδικής καταγωγής με τουρκική υπηκοότητα και ετοίμαζαν, ως φαίνεται κτύπημα κατά του προέδρου της Τουρκίας.

Η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak προχωράει σε επίθεση κατά των Ηνωμένων Πολιτειών λέγοντας ότι έχει ετοιμάσει σχέδιο δολοφονίας του Τούρκου προέδρου.

Το μακροσκελές άρθρο υπογράφει ο İbrahim Karagül, ο οποίος θεωρείται ο βασικότερος σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν

Αναφέρει μάλιστα ότι η Άγκυρα γνωρίζει την ύπαρξη ενός σχεδίου εξόντωσης του Ερντογάν με την καθοδήγηση του «εξορισμένου ισλαμιστή ηγέτη Φετουλάχ Γκιουλέν».

«Το σχέδιο καταστρώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο υπό την καθοδήγηση των Αμερικανών και προέβλεπε εκτός απ την ανατροπή του Ερντογάν, την προώθηση των Κούρδων στον λεγόμενο Βόρειο Διάδρομο στη Συρία με την συνεργασία των Αμερικανών και των κουρδικών οργανώσεων PKK και PYD».

Φυσικά αυτό προκαλεί επιπλέον άγχος στις ελληνικές Αρχές καθώς είναι σαφές ότι Άγκυρα και Ουάσιγκτον προσπαθούν να εμπλέξουν την Ελλάδα στα γεωπολιτικά τους παιχνίδια

Η υπόθεση της σύλληψης των 9 Τούρκων χθες το πρωί, φαίνεται ότι έχει βάθος: Πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση κατά του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν ενώ στα τρία διαμερίσματα σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα όπου έγινε έφοδος βρέθηκαν πυροκροτητές, πρώτη ύλη για την παρασκευή εκρηκτικών, αλλά και ένα πιστόλι

Σε μια τέτοια περίπτωση, εκδήλωσης κάποιας επίθεσης εναντίον του Τούρκου ηγέτη επί ελληνικού εδάφους οι επιπτώσεις στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις θα ήταν τέτοιες που θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμη και σε ένοπλη σύρραξη.

Κανείς από το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Εξωτερικών, άλλωστε, δεν κρύβει ότι πρόκειται για μία επίσκεψη με ιδιαίτερα υψηλό διακύβευμα σε αυτό το τόσο ρευστό γεωπολιτικό πεδίο.

Άγκυρα και Αθήνα έχουν συμφωνήσει στην «ατζέντα» της επικείμενης συνάντησης, στην οποία περιλαμβάνεται το προσφυγικό και η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, το Κυπριακό, η προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, η απειλή της τρομοκρατίας, οι εμπορικές συναλλαγές και οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών και πολλά ακόμα.

Στο πλαίσιο αυτών των «προπαρασκευαστικών εκκαθαρίσεων», όπως τις χαρακτήρισε αξιωματικός ασφαλείας και στις οποίες έχουν επιδοθεί διαφορετικές μονάδες και τμήματα ασφαλείας ανήκουν και οι χθεσινές εννέα συλλήψεις ατόμων που εμφανίζονται ως μέλη της ακροαριστερής τουρκικής ένοπλης οργάνωσης DHKP-C ((Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο) που δρα στην Τουρκία.

Είναι πολύ πιθανό να δόθηκαν πληροφορίες και από την τουρκική ΜΙΤ

εξετάζεται αν, πόσοι και ποιοι προσήλθαν τον τελευταίο μήνα στην Ελλάδα -κυρίως μέσω της Βορείου Ελλάδας, με στόχο να πλήξουν τον Τούρκο ηγέτη, καθώς η επίσκεψή του είχε προαναγγελθεί από τον Οκτώβρη ακόμη.

Οι αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση και ερευνάται αν υπάρχουν και άλλοι πυρήνες αλλά και οπλισμός που δεν έχει εντοπισθεί.

Η είδηση της σύλληψης έγινε πρώτη είδηση και στη γείτονα χώρα και τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα την μετέδωσαν ως έκτακτη εν όψει της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου.

Σε ανταπόκριση από την Αθήνα η εφημερίδα Hurriyet επισημαίνει ότι μεταξύ άλλων βρέθηκε και κατασχέθηκε και μια ουσία που δεν είναι γνωστή και στάλθηκε για εξετάσεις στα εργαστήρια της Αστυνομίας. Αναφέρεται ακόμη ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχουν Κούρδοι και Αφγανοί.

Πάντως σε ό,τι έχει να κάνει με τη χθεσινή επιχείρηση και σύλληψη των εννέα ατόμων, οι αξιωματικοί ασφαλείας τη συνδέουν και με παλαιότερες υποθέσεις που είχαν χειριστεί με Κούρδους εξτρεμιστές και για τις οποίες, μάλιστα, είχαν συνεργαστεί στενά οι υπηρεσίες ασφαλείας των δύο χωρών.

Μεταξύ αυτών ανήκει η ανακάλυψη μίας γιάφκας της ίδιας οργάνωσης στου Γκύζη, αλλά και τέσσερις συλλήψεις, μία εκ των οποίων του φερόμενου ως «δολοφόνου» του διευθυντή της Toyota την Τουρκία πριν από 21 χρόνια.

Επιπλέον, η σύλληψη μιας γυναίκας της ίδιας οργάνωσης στο Ηράκλειο της Κρήτης, και ακόμη δυο μελών στη Θεσσαλονίκη και τρεις συλλήψεις στα Εξάρχεια το καλοκαίρι του 2014.

Ποια είναι η DHKP-C

Το πιο «εντυπωσιακό» χτύπημα της DHKP-C, με το οποίο ουσιαστικά κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ ήταν αυτό της 31ης Μαρτίου 2015 όταν μέλη της πήραν όμηρο τον εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης. Το θύμα της ομηρίας χειριζόταν την υπόθεση της δολοφονίας του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν ο οποίος έχασε τη ζωή του 269 ημέρες μετά τον τραυματισμό του από το περίβλημα δακρυγόνου που είχε ρίξει η αστυνομία για να καταστείλει τις διαδηλώσεις στο Πάρκο Γκεζί. Το έφηβο αγόρι όμως δεν συμμετείχε σε αυτές της διαδηλώσεις.

Για την ακρίβεια, όταν τραυματίστηκε πήγαινε στον φούρνο για να πάρει ψωμί. Ο θάνατός του τον μετέτρεψε όμως σε μάρτυρα της αλόγιστης βίας του κράτους σε βάρος αθώων πολιτών και τα μέλη της DHKP-C, προκειμένου να απελευθερώσουν τον εισαγγελέα ζητούσαν την «ζωντανή ομολογία» των αστυνομικών που θεωρούνταν υπεύθυνοι για τον θάνατο του 15χρονου. Τελικά η αστυνομία προχώρησε σε επιχείρηση για την απελευθέρωση του ομήρου αλλά όλα πήγαν στραβά και ο Εισαγγελέας έπεσε νεκρός όπως και οι όμηροι του.

Η ίδια οργάνωση μόνο τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει αρκετές επιθέσεις – κυρίως επιθέσεις καμικάζι- στην Τουρκία. Από βομβιστικές επιθέσεις κατά της τουρκικής αστυνομίας, της αμερικανικής πρεσβείας έως της πρωθυπουργικής κατοικίας.

Επίσης το 2008 είχε συλληφθεί η διοικητής της οργάνωσης στην Κωνσταντινούπολη, Ασουμάν Ακτσά με την κατηγορία πως σχεδίαζε τη δολοφονία του Ερντογάν αλλά τελικά αφέθηκε ελεύθερη αφού στο δικαστήριο δεν παρουσιάστηκαν επαρκή επιβαρυντικά στοιχεία. Λίγα χρόνια αργότερα όμως δολοφονήθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι αφού όμως είχε δηλώσει στα ΜΜΕ πως θα αποκάλυπτε την σχέση της οργάνωσης με την Εργκενεκόν (μυστική, κοσμική, εθνικιστική «οργάνωση» στη Τουρκία που φέρεται να διατηρεί δεσμούς με τον στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας με στόχο, μεταξύ άλλων την υπονόμευση και ανατροπή του καθεστώτος Ερντογάν).

Η DHKP-C ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1994 από τον Τούρκο, Ντουρσούν Καρατάς. Ο Καρατάς όμως είχε πρώτα ιδρύσει την οργάνωση Dev Sol (Επαναστατική Αριστερά) ακραίας αριστερής ιδεολογίας που πραγματοποιούσε ένοπλες επιθέσεις και τη δεκαετία του ’80 μάλιστα είχε αναλάβει την ευθύνη για πολλές δολοφονίες. Το 1980 κατά το πραξικόπημα του Κενάν Εβρέν, ο Καρατάς είχε συλληφθεί ενώ δραπέτευσε το 1989 και λίγο αργότερα διέφυγε στην Ευρώπη. Συνελήφθη ξανά το 1994 στα σύνορα Ιταλίας-Γαλλίας και καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση. Πέθανε σε νοσοκομείο της Ολλανδίας το 2008 ενώ στην κηδεία του είχαν παρευρεθεί περισσότερα από 20.000 άτομα.

Η δεύτερη οργάνωσή που ίδρυσε, η DHKP-C τοποθετείται στα άκρα της Αριστεράς, αυτοπροσδιορίζεται ως κομμουνιστική, μαρξιστικής-λενινιστικής θεωρίας με δηλωμένη αντι-ιμπεριαλιστική στάση ενώ τάσσεται κατά των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και άλλων συναφών διεθνών οργανισμών. Προπαγανδίζει πως οι κυβερνήσεις της Τουρκίας βρίσκονται υπό τον διαρκή έλεγχο του δυτικού ιμπεριαλιστικού συστήματος και έχει ως στόχο της να διαλύσει αυτή τη «σχέση» με δημοκρατικά μέσα αλλά και με τη χρήση βίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.