Νέα βίντεο από τις προκλήσεις των Τούρκων κατά της Κ/Φ «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» – Ένταση λίγες ημέρες πριν από την επέτειο των Ιμίων

Νέα βίντεο από τις προκλήσεις των Τούρκων κατά της Κ/Φ  «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» – Ένταση λίγες ημέρες πριν από την επέτειο των Ιμίων

Κλιμακώνεται η ένταση στην περιοχή των Ιμίων λίγες ημέρες πριν από την επέτειο της κρίσης του 1996. Οι Τούρκοι έδωσαν στη δημοσιότητα νέα βίντεο στην οποία φαίνεται ξεκάθαρα η τουρκική πρόκληση και την προσπάθειά τους να περάσουν από την πλώρη της Κ/Φ «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» προκειμένου να αναγκάσουν τον Έλληνα Κυβερνήτη να αλλάξει πορεία.

Το περιστατικό δεν πρόκειται περί μιας απλής πρόκλησης αλλά για καθαρή παραβίαση των Διεθνών Κανόνων Αποφυγής Συγκρούσεως, από μεριάς της τουρκικής ακταιωρού.

Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα πως το ελληνικό πλοίο διατηρεί σταθερή πορεία και ταχύτητα κάτι που σημαίνει πως ήταν πολύ πιθανό να σημειωθεί «ατύχημα» από αυτά που φέρνουν… κρίσεις στις σχέσεις μεταξύ κρατών.

Δείτε τα νέα τουρκικά Βίντεο από το επεισόδιο:

https://twitter.com/seisenberb/status/953961967588380673

Έλληνας ψαράς: Οι Τούρκοι δεν μας αφήνουν να πλησιάζουμε τα Ίμια

Την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι Έλληνες ψαράδες στην περιοχή των Ιμίων περιέγραψε μιλώντας στην τηλεόραση του «Alpha», ο πρόεδρος της Ένωσης Αλιέων Καλύμνου «Ποσειδών», κύριος Κώστας Σαρούκος.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρούκο, η κατάσταση, κάθε χρόνο είναι και χειρότερη και οι Τούρκοι πιο προκλητικοί.

«Δεν μας αφήνουν οι Τούρκοι να πλησιάζουμε τα Ίμια. Μας απειλούν να μας βουλιάξουν. Έρχονται με μεγάλες ταχύτητες. Έχουμε και περιστατικά με πυροβολισμούς. Τα νησιά μας έχουν μείνει απροστάτευτα», καταγγέλλει.

Μέχρι πέρυσι, όπως είπε τα Ελληνικά ψαράδικα συνόδευαν σκάφη του λιμενικού. Αυτό έχει σταματήσει, σύμφωνα με τον κ. Σαρούκο.

«Τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί η τουρκική παρουσία στα Ίμια. Ζητάμε βοήθεια, θέλουμε περιπολίες από ελληνικά πλοία. Δεν μπορούμε να ψαρέψουμε», αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Αλιέων Καλύμνου «Ποσειδών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.