Συνάντηση των Υπουργών Δικαιοσύνης Ελλάδας και Τουρκίας για τα… μάτια των 8 στρατιωτικών

Συνάντηση των Υπουργών Δικαιοσύνης Ελλάδας και Τουρκίας για τα… μάτια των 8 στρατιωτικών

Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποσντάγ, για να συναντηθεί με τον ομόλογό του στην Ελλάδα, Σταύρο Κοντονή, με θέμα της συνάντησης φυσικά το ενδεχόμενο δίκης των οχτώ Τούρκων αξιωματικών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τη συνάντηση ζήτησε πριν από λίγες ημέρες ο Τούρκος υπουργός, ο οποίος ελπίζει σε έκδοση των εν λόγω στρατιωτικών στην Τουρκία, ώστε να δικαστούν ως πραξικοπηματίες.

Οι «8», που κατηγορούνται από την τουρκική κυβέρνηση ως πραξικοπηματίες, μπορούν να δικαστούν από ελληνικό δικαστήριο, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ποινικού μας Κώδικα, όπως είχε δηλώσει ο κ. Κοντονής κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όταν ρωτήθηκε για την τύχη των αξιωματικών σε περίπτωση που δεν λάβουν τελικώς άσυλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει κάτι τέτοιο είναι να κατατεθεί μήνυση εναντίον τους από τη γειτονική χώρα, η οποία θα εξεταστεί από έλληνα δικαστικό λειτουργό. Εφόσον αυτός καταλήξει στην άσκηση ποινικής δίωξης, θα ακολουθήσει κύρια ανάκριση και έκδοση βουλεύματος. Αν είναι παραπεμπτικό, τότε θα καθίσουν στο εδώλιο. Αυτό αναμένεται να είναι το αντικείμενο της συνάντησης των δύο υπουργών, καθώς κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι στην Τουρκία έχει ήδη γίνει επεξεργασία ενός τέτοιου σχεδίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.