Ελεύθερους κρίνει ο Εισαγγελέας τους 8 Τούρκους Αξιωματικούς – «Δεν υπάρχει λόγος κράτησης»

Ελεύθερους κρίνει ο Εισαγγελέας τους 8 Τούρκους Αξιωματικούς – «Δεν υπάρχει λόγος κράτησης»

Ο εισαγγελέας Εφετών Γεώργιος Βούλγαρης έκρινε ότι «δεν υπάρχει λόγος κράτησης» των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, μετά το νέο, τρίτο, αίτημα των Τουρκικών δικαστικών αρχών. Το αίτημα είχε διαβιβαστεί στις ελληνικές δικαστικές αρχές μέσω του υπουργείου Εξωτερικών.

Το Κακουργιοδικείο της Κωνσταντινούπολης εκζητεί τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς προκειμένου για να δικαστούν στη γείτονα χώρα για οκτώ αδικήματα.

Ειδικότερα, στις 8 Φεβρουαρίου 2018 η αντεισαγγελέας Εφετών Ευσταθία Καπαγιάννη, μετά το τρίτο αίτημα των Τουρκικών αρχών, παρήγγειλε την εκ νέου κράτηση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, οι οποίοι κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στη γείτονα χώρα, μετά το τρίτο αίτημα των Τουρκικών αρχών.

Για τους οκτώ, σύμφωνα με το τρίτο αίτημα, εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης τους από το 33ο Κακουργιοδικείο της Κωνσταντινούπολης, προκειμένου να δικαστούν για τα εξής οκτώ αδικήματα:

της απόπειρας κατάργησης της Κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας ή εμπόδιση να εκτελέσει την αποστολή της,
της απόπειρας κατάργησης της συνταγματικής τάξης,
της απόπειρας κατάργησης της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ή εμπόδισης να εκτελέσει την αποστολή της,
της συμμετοχής σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση,
της απόπειρας δολοφονίας εκ προθέσεως,
της λιποταξίας σε ξένη χώρα,
της κλοπής στρατιωτικού υλικού και
της πρόκλησης φθοράς σε στρατιωτικό υλικό.

Οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί οι οποίοι κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου-Αχαρνών λόγω των εκκρεμών αιτήσεων ασύλου, προσήχθησαν σήμερα ενώπιον του Γεωργίου Βούλγαρη ο οποίος αποφάνθηκε ότι δεν συντρέχει λόγος κράτησης τους -ως προς το ποινικό σκέλος- μετά το τρίτο αίτημα των Τουρκικών δικαστικών αρχών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατόπιν αυτών επέστρεψαν στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού και αναμένουν την κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας ως προς ένα εκ των οκτώ, που η Διοικητική Εφέτης Ευγενία Μυλωνοπούλου, με προσωρινή διαταγή της «πάγωσε» τη χορήγηση ασύλου του και μετά παραιτήθηκε από την υπόθεση και από την επιτροπή ασύλου στην οποία ήταν πρόεδρος, αλλά και τις αποφάσεις της επιτροπής ασύλου επί των εκκρεμών αιτήσεων των υπολοίπων επτά στρατιωτικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.