ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκικά ΜΜΕ: «Νέο επεισόδιο στα Ίμια – Διώξαμε τέσσερα πλοία του ΛΣ»

Τουρκικά ΜΜΕ: «Νέο επεισόδιο στα Ίμια – Διώξαμε τέσσερα πλοία του ΛΣ»

Για νέο επεισόδιο μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι στα Ίμια όταν σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν, 4 σκάφη του ΛΣ εκδιώχθηκαν από 7 σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής όταν τα πρώτα επιχείρησαν να πλησιάσουν στην περιοχή των βραχονησίδων.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Ένταση υπάρχει από χθες το βράδυ στις βραχονησίδες Ίμια που βρίσκονται στα τρεισήμισι μίλια ανοιχτά της συνοικίας Γκιουμουσλούκ του Μπόντρουμ.

Το πρώτο περιστατικό έντασης συνέβη χθες στις 23.30. Το σκάφος του ελληνικού Λιμενικού ΑΖ-090 με πλήρωμα 27 άτομα, όταν προσπάθησε να εισέλθει στην περιοχή των Ιμίων, εμποδίστηκε από το σκάφος του τουρκικού λιμενικού με την επωνυμία Ουμουτ που έχει μήκος 90 m και πλήρωμα 92 ναυτών.

Στην διάρκεια των ελιγμών το ελληνικό σκάφος ήρθε σε επαφή με την πρύμνη του τουρκικού σκάφους. Το ελληνικό σκάφος υπέστη ζημιά ενώ το τουρκικό σκάφος δεν υπέστη καμία ζημιά. Το ελληνικό σκάφος αποσύρθηκε προς τη μεριά της Κάλυμνου.

Η ένταση συνεχίστηκε και σήμερα στις 12.30. Τέσσερα σκάφη της Ελλάδας που ήρθανε από Λέρο, Κάλυμνο και Κω εγκαταστάθηκαν από το πρωί σε απόσταση ενός μιλίου από τη νήσο Καλόλιμνο και από τις βραχονησίδες Ίμια.

Τα ελληνικά σκάφη μερικές στιγμές θέλησαν να προσεγγίσουν τις βραχονησίδες Ίμια, κάτι που απετέλεσε αιτία έντασης.

Τα ελληνικά σκάφη μετά από τις προειδοποιήσεις των τουρκικών σκαφών επέστρεψαν προς τα πίσω και συνέχισαν την περιπολία τους στα ελληνικά νερά. Στην περιοχή παραμένουν 4 ελληνικά σκάφη στα δικά τους χωρικά ύδατα και εφτά τουρκικά σκάφη μεταξύ των νησίδων Τσαταλ και Τσαβους. Πάνω στα σκάφη του τουρκικού λιμενικού διακρίνονται κάποιοι αξιωματικοί οι οποίοι παρακολουθούν από εκεί τις εξελίξεις.

Από την άλλη κάποιοι Έλληνες ψαράδες μέσω των διεθνών υδάτων προσπάθησαν να μπούν στα τουρκικά χωρικά ύδατα αλλά αυτό το εμπόδισαν τα τουρκικά σκάφη. Έλληνες ψαράδες κοινοποίησαν στο διαδίκτυο βίντεο που τράβηξαν με τα κινητά τους τηλέφωνα.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: tourkikanea.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.