ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βαριές οι ευθύνες των «αρμοδίων» που έστειλαν το άοπλο «Γαύδος» στα Ιμια – «Καρμπόν» η τραγωδία του ΠΝ21 το 1996

Βαριές οι ευθύνες των «αρμοδίων» που έστειλαν το άοπλο «Γαύδος» στα Ιμια – «Καρμπόν» η τραγωδία του ΠΝ21 το 1996

Ανεξάρτητα από την τουρκική επιθετικότητα και την παραλίγο τραγωδία στην περιοχή των Ιμιων λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας, μεγάλα ερωτήματα προκαλεί η σχεδίαση και η εκτέλεση της αποστολής επιτήρησης από το νεότερο πλοίο του ΛΣ/ΕΛ.ΑΚΤ.: Το “Γαύδος”, αν και μεγάλου μήκους και ύπαρξης υπεραρκετού χώρου για οπλισμό (από αυτόν που υπάρχει σε αφθονία στις αποθήκες του ΠΝ από αποσύρσεις παλαιότερων πλοίων), είναι ΑΟΠΛΟ!

Που σημαίνει παντελώς ακατάλληλο για τέτοιου είδους αποστολές.

Το γεγονός αυτό έκανε την Umut, ένα μεγάλου εκτοπίσματος επίσης νεότευκτο πλοίο της τουρκικής Ακτοφυλακής να αισθανθεί απόλυτα ασφαλές και να εμβολίσει το ελληνικό σκάφος, αφού γνώριζε εν των προτέρων ότι το “ντιζαϊνάτο” αλλά απόλυτα άοπλο ελληνικό σκάφος, δεν θα μπορούσε όχι να παρεμποδίσει, αλλά ούτε καν να ανταποδώσει ένα κτύπημα.

Βέβαια, μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει και το ερώτημα που ανέκυψε από την δημοσιοποίηση των βίντεο: Το ελληνικό ΠΑΘ είναι εντελώς ακίνητο και… περιμένει μοιρολατρικά, χωρίς να κάνει κανέναν ελιγμό αποφυγής το τουρκικό! Γιατί; Εντελώς ανεξήγητο…

Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι οι κυβερνητικοί με διαρροές τους στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, υποσηρίζουν ότι “το Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης «Γαύδος», πληροί όλες τις προδιαγραφές για να πραγματοποιεί επιχειρήσες διάσωσης προσφύγων και μεταναστών”!

Και τότε τι έκανε στα Ιμια; Τον… στόχο;

Γιατί μόνο ακίνητο στόχο (όπως και έγινε) μπορούσε να αποτελέσει για το τουρκικό πλοίο το οποίο είναι εφοδιασμένο με 40άρι πυροβόλο της OTO Melara και δίδυμα 50άρια πολυβόλα.

Μπράβο που έχει κάμερες το “Γαύδος”, αλλά αυτές είναι για να καταγράφουν το έγκλημα, όχι για να το αποτρέπουν.

Ποιος έστειλε το “Γαύδος”, “ξυπόλυτο στ’αγγούρια”, που λέει κι ο λαός;

Δεν αναφερόμαστε στις ευθύνες που έχουν οι “αρμόδιοι” που δεν έξόπλισαν το σκάφος, “ούτε με σφεντόνα”, όπως αποκάλυψε το pronews.gr (διαβάστε σχετικά εδώ), αναφερόμαστε στην διαταγή αποστολής του “Γαύδος” στα Ιμια.

Απέναντι σε πάνοπλα τουρκικά σκάφη της Ακτοφυλακής (η πιο βαριά εξοπλισμένη Ακτοφυλακή του κόσμου μετά την κινεζική).

Οταν τα περισσότερα σκάφη του Λιμενικού/ΕΛ.ΑΚΤ. έχουν εξοπλισμό, ακόμα και μικρού εκτοπίσματος, το “Γαύδος” ναυπηγήθηκε “για να διασώζει πρόσφυγες και μετανάστες”, γράφει σήμερα το φιλοκυβερνητικό ΕΘΝΟΣ!

Ακόμα και αν το δεχθούμε αυτό, είναι επικίνδυνοι αυτοί που έστειλαν στα Ιμια ένα τέτοιο άοπλο σκάφος.

Βέβαια, πιο επικίνδυνοι είναι οι ανόητοι που υποστηρίζουν αυτά που λένε οι άσχετοι, ότι “το Λιμενικό δεν έχει όπλα στα σκάφη του γιατί εκτελεί ειρηνικές αποστολές”.

Ιδού μια πρόχειρη παράθεση για τα οπλισμένα σκάφη του Λιμενικού, τα οποία προφανώς δεν εκτελούν “ειρηνικές” αλλά πολεμικές αποστολές.

Από εκεί και πέρα ακούγονται απίστευτα πράγματα: Οτι “οι Ελληνες λιμενικοί έκαναν ότι μπορούσαν για να αποφύγουν την κλιμάκωση”!

Βασικά έκαναν ότι μπορούσαν για να σώσουν την ζωή τους την οποία έθεσε σε κίνδυνο το κράτος.

Με τι όπλα θα κλιμάκωναν; Με ψαροντούφεκο;

Με το ζόρι απέφυγαν τον Τούρκο. Ερώτημα είναι αν και κατά πόσον έστω έφεραν απλά φορητά όπλα μέσα στο σκάφος.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=CbkOILVAals

Καλές και αυτονόητες οι καταγγελίες της “τουρκικής επιθετικότητας”, αλλά να σκεφθούμε πίσω από τις κραυγές:

– Ποιος έστειλε άοπλο σκάφος να εκτελέσει αποστολή επιτήρησης στα “καυτά” Ιμια;

– Ποιος και γιατί δεν εξόπλισε ποτέ το “Γαύδος”

– Πόσο κατάλληλο είναι το “Γαύδος” για τέτοιες αποστολές απέναντι στα πάνοπλα τουρκικά πλοία;

– Γιατί το ελληνικό πλοίο είχε μείνει ακίνητο, όπως φαίνεται καθαρά στο βίντεο; Δεν έβλεπε ότι ερχόταν κατά πάνω του το τουρκικό;

Μήπως η υπόθεση είναι “καρμπόν” με το επίσης άοπλο ΑΒ-212ΑSW ΠΝ21, που το έστειλαν για να κάνει επίσης αποστολή αναγνώρισης στα Ιμια με τα γνωστά αποτελέσματα;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=qy1o-SWySas

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.