ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

«Πλάκα» κάνει ο M.Γιλντιρίμ στην Αθήνα για ΕΕ: «Κάθε φορά μας πάτε στην Βρυξέλλες! Γιατί, για να μας μαλώσουν;»

«Πλάκα» κάνει ο M.Γιλντιρίμ στην Αθήνα για ΕΕ: «Κάθε φορά μας πάτε στην Βρυξέλλες! Γιατί, για να μας μαλώσουν;»

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ στο περιθώριο της συνάντησής του με με τον «Πρωθυπουργό» των κατεχομένων Έρχιουρμαν μίλησε για την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αλλά και για τις διπλωματικές επαφές της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός εξέφρασε την ενόχλησή του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η τουρκική δικαιοσύνη θα αποφασίσει για την τύχη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών. Για ακόμη μία φορά η Ελλάδα μετέφερε το θέμα στην ΕΕ. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Το κάνουν συχνά μετά από κάποια θέματα για να μας «μαλώσουν». Να ξέρετε όμως ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ δεν πηγαίνουν ούτε πίσω ούτε μπροστά με αυτές τις ενέργειες. Πάντως η μεταφορά του ζητήματος στην Ε.Ε. δεν θα συμβάλλει στην ανάπτυξη των σχέσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε.» σημείωσε.

Στο μεταξύ, στην «αντεπίθεση» περνούν οι Τούρκοι ψάχνοντας τρόπους να αποπροσανατολίσουν αφού αντί να τρέξουν οι διαδικασίες για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών, το τουρκικό ΥΠΕΞ ζητά τώρα συλλήψεις στην Αθήνα!

Ενώ επισήμως το θέμα κρατιέται χαμηλά, με το καθεστώς Ερντογάν να παραπέμπει στη δικαιοσύνη, το υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος περνάει σε κινήσεις αντιπερισπασμού βγάζοντας ανακοίνωση για το κάψιμο της τουρκικής σημαίας σε εκδήλωση του Λαϊκού Συνδέσμου.

«Καταδικάζουμε την καύση της σημαίας μας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά της Τουρκίας που διοργανώθηκε από ένα ρατσιστικό πολιτικό κόμμα στην Αθήνα στις 5 Μαρτίου. Ζητούμε από τις ελληνικές αρχές να συλλάβουν τους δράστες που διέπραξαν αυτήν την απεχθή πράξη εναντίον της σημαίας μας και να τους φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης το συντομότερο δυνατό», αναφέρει η δήλωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο κ. Γιλιντιρίμ μίλησε, πάντως, και για το κάψιμο της τουρκικής σημαίας πριν από μερικές ημέρες στην Αθήνα. «Η σημαία μας είναι η τιμή μας. Δεν μπορούμε να δεχθούμε καμία επίθεση. Ήταν λάθος το κάψιμο της σημαίας, αλλά δεν λαμβάνουμε υπόψη τέτοιες προβοκατόρικες ενέργειες. Θέλουμε το Αιγαίο να είναι θάλασσα φιλίας και τέτοιες προβοκάτσιες δεν ωφελούν», υπογράμμισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, προανήγγειλε ότι «η τουρκική Δικαιοσύνη θα αποφασίσει για την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών», εννοώντας προφανώς ότι δεν υπάρξει παρέμβαση της τουρκικής κυβέρνησης πάνω στο ζήτημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.