ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Aντιστράτηγος ε.α. Κ. Ζιαζιάς: «Δεν αποδίδει η εξημέρωση του θηρίου – Δεν ήταν τυχαίο το επεισόδιο» (βίντεο)

Aντιστράτηγος ε.α. Κ. Ζιαζιάς: «Δεν αποδίδει η εξημέρωση του θηρίου – Δεν ήταν τυχαίο το επεισόδιο» (βίντεο)

[Αρχικό κείμενο 08:01] Σε συνέντευξή του ο πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς τόνισε ότι «δεν ήταν τυχαίο το επεισόδιο, έπρεπε να είχαμε κάνει τις εκτιμήσεις μας. Ειδικά μετά την επίσκεψη Ερντογάν είχαν αλλάξει τα δεδομένα. Οι Τούρκοι δεν εκβιάζουν μόνο τη χώρα μας, αλλά το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ».

Αναφερόμενος στο ζήτημα των Ελλήνων στρατιωτικών που αιχμαλωτιστήκαν στον Έβρο και κρατούνται όμηροι στην Τουρκία εκτίμησε ότι η απελευθέρωσή τους θα τραβήξει σε χρόνο.

Ο επίτιμος Α/ΓΕΣ κ. Ζιαζιάς είπε πως: «Πρέπει να ενισχύσουμε την αποτρεπτική μας δύναμη. Ό,τι λέμε να το εννοούμε» και τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει η στρατηγική της χώρας καθώς δεν αποδίδει η «εξημέρωση του θηρίου».

Τόνισε ότι πρέπει «να σταματήσουμε να έχουμε αυταπάτες με την Τουρκία» και ζήτησε τη συγκρότηση ισχυρής αποτρεπτικής δύναμης σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί να έχουμε μονάδες φαντάσματα χωρίς στρατιώτες».

«Να είμαστε ψύχραιμοι και όλα καλά θα πάνε», επισήμανε ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Κωνσταντίνος Ζιαζιάς αναφερόμενος στην κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Μην μιζεριάζουμε αν είναι όμηροι, αν είναι αιχμάλωτοι, αν είναι συλληφθέντες. Όμηρος ή αιχμάλωτος δεν αλλάζει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και δοκιμάζονται αυτήν τη στιγμή. Το θέμα μας είναι ότι πρέπει να ενισχύσουμε την αποτρεπτική μας δύναμη. Πρέπει η αποτρεπτική μας δύναμη να είναι αξιόπιστη. Ό,τι λέμε να το εννοούμε», επισήμανε ο Στρατηγός σημειώνοντας ότι ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε τη σύγκρουση είναι να εγκαταλείψουμε το αφήγημα της «ελληνοτουρκικής προσέγγισης» χωρίς να εγκαταλείψουμε ωστόσο την προσπάθεια συνεννόησης με τη χώρα.

Στο ερώτημα πώς θα επιλυθεί το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ απάντησε: «Δεν έχουμε άλλη επιλογή από τις ενέργειες του υπουργείου Εξωτερικών, αυτήν τη στιγμή».

Δεν ήταν τυχαίο ο περιστατικό, είπε ο Κωνσταντίνος Ζιαζιάς και εκτίμησε ότι «οι Τούρκοι εκβιάζουν όχι μόνο τη χώρα μας, εκβιάζουν τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και ποιος ο λόγος που κάνουν αυτήν την εκβίαση στη διεθνή κοινότητα; Για έναν και μόνο λόγο. Διότι δεν θέλουν να δημιουργηθεί στο υπογάστριό της κουρδικό κράτος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.