Συγκέντρωση έξω από το τουρκικό προξενείο στην Θεσσαλονίκη για τους Έλληνες στρατιωτικούς (φωτό, βίντεο)

Συγκέντρωση έξω από το τουρκικό προξενείο στην Θεσσαλονίκη για τους Έλληνες στρατιωτικούς (φωτό, βίντεο)

Πολίτες που θέλουν να διαμαρτυρηθούν για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών φυλακών στην Αδριανούπολη συγκεντρώνονται έξω από το τουρκικό προξενείο στην Θεσσαλονίκη.

«Είμαστε δίπλα σας» είναι το σύνθημα της συγκέντρωσης, ενώ εμφανής είναι η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Ανάλογες συγκεντρώσεις στήριξης για τους δύο στρατιωτικούς πραγματοποιούνται σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες.

«Οικονομικό μποϊκοτάζ στην Τουρκία»

Μιλώντας στη Voria.gr ο Δημήτρης Ζιαμπάζης, ένας από τους διοργανωτές, ανέφερε πως «οι δύο στρατιωτικοί θα μπορούσαν να είναι παιδιά μας. Αυτό είναι ένα ζήτημα ρουτίνας και θα έπρεπε να είχαν επιστρέψει».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πολίτες πρέπει να αντιδράσουν στην προκλητικότητα της Τουρκίας. «Σε περίπτωση που η τουρκική κυβέρνηση δεν δώσει τέλος στο ζήτημα, πρέπει να προβούμε σε οικονομικό μποϊκοτάζ στις τουρκικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και σε τουριστικό εμπάργκο», είπε ο κ. Ζιαμπάζης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.