ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τουρκικές ΝΟΤΑΜ δεσμεύουν περιοχή απέναντι από την Λέσβο για άσκηση με αποβατικά πλοία (φωτό)

Τουρκικές ΝΟΤΑΜ δεσμεύουν περιοχή απέναντι από την Λέσβο για άσκηση με αποβατικά πλοία (φωτό)

Η Αγκυρα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ για άσκηση ανατολικά της Λέσβου με αποβατικά πλοία και αναγνωριστική πτήση τουρκικού ελικοπτέρου ναυτικής συνεργασίας στον διεθνή εναέριο χώρο.

Βάσει της ΝΟΤΑΜ με αριθμό Α1472/18, με την οποία χωρίς να έχει το σχετικό δικαίωμα για την εν λόγω περιοχή, η οποία είναι εντός του FIR Αθηνών, δεσμεύει την καρδιά του Αιγαίου για το χρονικό διάστημα από τις 25 Μαρτίου μέχρι τις 30 Απριλίου.

Προκειμένου δε να απαντήσει στη NOTAM με την οποία η Ελλάδα θα κάνει ασκήσεις μπροστά στα Δαρδανέλια, εξέδωσε δική της για άσκηση την ίδια περίπου περίοδο.

Τονίζει δε πως θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της εναέριας κυκλοφορίας. Προφανώς το γεγονός πως η περιοχή είναι μέσα στο FIR Αθηνών δεν τους λέει και πολλά…

Η Αθήνα απάντησε με τη ΝΟΤΑΜ Α0707/18, με την οποία τόνισε πως πρόκειται για άκυρη χωρίς ισχύ ΝΟΤΑΜ καθώς μόνο αυτή έχει το δικαίωμα στο FIR της. Επιπρόσθετα τονίζει πως η περιοχή που επιχειρεί να δεσμεύσει η Τουρκία συμπεριλαμβάνει και περιοχή ελληνικής κυριαρχίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.